ADO Den Haag vierde keer geen klop.

DEN HAAG – ADO Den Haag weet onder trainer Henk Fraser nog niet wat verliezen is. In de strijd tegen degradatie boekte de club zaterdagavond voor eigen publiek ook tegen NAC Breda weer een succesje (1-1). Na het gedwongen vertrek van coach Maurice Steijn staat de balans inmiddels op twee overwinningen en twee gelijke spelen.

P1430182-BorderMaker

‘Als je het nu aan mij vraagt dan baal ik wel dat wij de twee punten nu mislopen’, reageert Fraser direct na de wedstrijd. ‘Maar als je kijkt naar het scoreverloop moet je eigenlijk gewoon blij zijn met een punt. Dit seizoen zijn wij op achterstand nooit meer teruggekomen in de wedstrijd, dan verloren wij hem steeds’, vervolgt de Haagse coach. ‘Je moet denk achteraf blij zijn.’ NAC Breda stelde ronduit teleur. De ploeg verscheen voor rust ook maar sporadisch op de helft van de thuisploeg.

P1430127-BorderMaker

De meegereisde supporters van NAC Breda vonden het allemaal best. Zij liepen in het vak voor bezoekende fans de ene na de andere polonaise. Niet vanwege het spel van hun favorieten, maar wel omdat het weer carnaval was. Bij ADO Den Haag had doelman Robert Zwinkels opnieuw de voorkeur boven Gino Coutinho. Hij kreeg voor rust geen enkele mogelijkheid zich te onderscheiden. In het andere doel keek zijn collega Jelle ten Rouwelaar ook lang werkloos toe. Dat veranderde in de tweede helft toen ADO Den Haag wel soms opportunistisch ten aanval trok. In de jacht op een openingstreffer gaf ADO Den Haag wel meer ruimte weg. NAC had slechts een kansje nodig om daar van te profiteren. Elson Hooi schoot de bal na 56 minuten simpel in het doel, na goed voorbereidend werk van Rydel Poepon.

P1430178-BorderMaker

Gelijkmaker

Sepp de Roover mocht het zich aanrekenen dat NAC maar 8 minuten van de voorsprong kon genieten. De verdediger had alle tijd de bal weg te schieten. Hij treuzelde echter zo lang dat Roland Alberg het speeltuig zo maar in het doel kon glijden. Na die kolderieke treffer bleef ADO Den Haag de minst slechte ploeg. Dat was niet voldoende voor een zege.

Bron : omroepwest.nl

Foto’s : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *