‘M’n ouders wilden komen kijken, maar training is besloten’

Dinsdag trainde Mike van Duinen nog gewoon bij ADO Den Haag, maar woensdag staat hij met de beste voetballers van Nederland op het veld. De 21-jarige spits is door bondscoach Louis van Gaal uitgenodigd om een partij van elf-tegen-elf op de Oranje-training te completeren.

foto : Alberto

Van Duinen kreeg deze week een telefoontje van ADO-trainer Maurice Steijn. ‘Of ik ervoor open stond om met het Nederlands elftal te trainen’, luidde de vraag. Het bleek een retorische. ‘Natuurlijk, het is onwijs gaaf dat ik zoiets mag meemaken. Ik voelde meteen ook een soort spanning; het is natuurlijk niet niks’, beseft Van Duinen.

Direct na het belletje van Steijn nam Van Duinen contact op met zijn familie. ‘Ik heb eerst snel mijn broer gebeld en toen m’n ouders. Ook zij vonden het gaaf. Ze vroegen meteen waar en wanneer het was, ze wilden komen kijken. Maar de training (in het stadion van AZ, red.) is besloten, dus dat kan niet. Misschien maak ik zelf wel een fotootje ter herinnering, ik kijk wel.’

Het wordt voor Van Duinen, die nooit voor vertegenwoordigende jeugdelftallen speelde, de eerste keer dat hij traint met een KNVB-logo op de borst. ‘Een droom die uitkomt wil ik het niet noemen, dat is het pas wanneer ik écht geselecteerd word voor Oranje. Maar dit is hartstikke mooi, zeker voor iemand die niet bij een topclub speelt of tot de top behoort.’

Wie wél absolute top is, is Robin van Persie. Van Duinen kijkt ernaar uit om met de Manchester United-spits te trainen. ‘Hij is natuurlijk een fantastische speler. Of ik tijdens de training veel op hem ga letten? Ik zal ongetwijfeld wat dingen oppikken, maar laat ik eerst maar gewoon op mezelf letten’, lacht hij. ‘Daar zal ik het al lastig genoeg mee hebben. Ik ga er gewoon van genieten.’ (Dolf van Aert)

Bron : voetbal internationaal

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *