ADO Den Haag gaat voor lezen en schrijven

                                           

Voetbalclub ADO Den Haag en Stichting Lezen & Schrijven hebben de handen ineen geslagen. 1 op de 10 mensen in Nederland heeft grote moeite met lezen en schrijven, dus ook 1 op de 10 voetbalsupporters. Om dit aan te kaarten zijn er in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag op zaterdag 14 september verschillende uitingen te zien, die aandacht besteden aan het belang van goed lezen en schrijven. Op deze zaterdag speelt ADO Den Haag om 19.45 uur tegen Vitesse.

Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij draagt samen met haar maatschappelijke partners bij aan de educatie en ontwikkeling van de inwoners van regio Haaglanden. Het vergroten van geletterdheid en het zichtbaar maken van dit vaak verborgen probleem van laaggeletterdheid sluiten naadloos aan bij dit streven.

Lezen en schrijven zijn een basis vereiste om goed te kunnen functioneren en participeren in de samenleving. Participatie is één van de speerpunten van ADO Den Haag in de Maatschappij en de stichting ondersteunt dan ook van harte de Week van de Alfabetisering, aldus Anton Nijboer, projectleider ADO Den Haag in de Maatschappij.

Directeur Merel Heimens Visser van Stichting Lezen & Schrijven zegt over de samenwerking: Mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven zijn vaker ziek, hebben een grotere kans om op vroege leeftijd te overlijden, hebben vaker last van chronische aandoeningen en zijn vaker depressief. Wij zijn blij dat een sportieve partner, zoals ADO Den Haag, mee wil helpen om het belang van goed lezen en schrijven regionaal en landelijk te benadrukken.

Week van de Alfabetisering
De samenwerking vindt plaats in het kader van de Week van de Alfabetisering. In deze week organiseren honderden organisaties en personen activiteiten die het belang van goed lezen en schrijven benadrukken. Deze week is op zondag 8 september gestart en eindigt op zondag 15 september. Meer informatie:

www.weekvandealfabetisering.nl.

Stichting Lezen & Schrijven
Stichting Lezen & Schrijven is in 2004 opgericht door H.K.H. prinses Laurentien. De stichting heeft als doel om geletterdheid binnen Nederland te vergroten. Meer informatie over de stichting is te vinden op

www.lezenenschrijven.nl.

ADO Den Haag in de Maatschappij

Met de aantrekkingskracht en het bindend vermogen van ADO Den Haag wil ADO  Den Haag in de Maatschappij samen met haar maatschappelijke partners maatschappelijke organisaties ondersteunen bij het realiseren van hun doelen op het gebied van de bevordering van gezondheid, participatie en educatie bij de inwoners van de regio (Groot)

Haaglanden. Meer informatie over ADO Den Haag in de Maatschappij is te vinden op www.adodenhaagindemaatschappij.nl.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *