Verdediger Gianni Zuiverloon toegevoegd aan selectie

ADO Den Haag heeft de gewenste versterking voor de verdediging binnen gehaald en wel in de persoon van Gianni Zuiverloon. De 26-jarige verdediger komt transfervrij naar Den Haag, hij heeft zijn contract bij het afgelopen jaar gedegradeerde Real Mallorca laten ontbinden. Zuiverloon tekent bij ADO Den Haag een overeenkomst van drie seizoenen.

Vorig seizoen kwam Zuiverloon zelf op huurbasis uit voor sc Heerenveen. In Friesland stond de verdediger eerder tussen 2006 en 2008 onder contract. De vaak als rechtsback spelende verdediger genoot zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en maakte in 2004 onder toenmalig trainer Ruud Gullit zijn debuut in de hoofdmacht. Na een seizoen op huurbasis bij RKC Waalwijk, kwam hij via sc Heerenveen terecht bij West Bromwich Albion. Daar was hij twee jaar een vaste waarde, maar hij werd in zijn laatste seizoen in Engeland verhuurd aan Ipswich Town.

Zuiverloon speelde behoorlijk wat jaren in de Jonger Oranje-elftallen: In mei 2006 was Zuiverloon bijvoorbeeld speler van het Nederlands jeugdelftal in Toulon, dat in de finale van het Toulon Espoirs-toernooi na penalty’s verloor van Frankrijk. In 2007 won Zuiverloon, met Oranje onder de 21, het Europees Kampioenschap onder leiding van Foppe de Haan waarmee Jong Oranje zich had geplaatst voor de Olympische Spelen. Samen met teamgenoten Royston Drenthe, Maceo Rigters en Hedwiges Maduro werd Zuiverloon opgenomen in de uiteindelijke UEFA-dreamteam van het toernooi. Zuiverloon is in totaal 2 keer Europees Kampioen onder 21 geworden. Tijdens de Olympische Zomerspelen 2008 in Peking speelde hij alle duels van het Nederlands team.

Bron : adodenhaag.nl

Directe link:

2 Reacties op Verdediger Gianni Zuiverloon toegevoegd aan selectie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *