PERSBERICHT: Start tweede BeNe League

Vanaf 30 augustus staat er elke vrijdagavond weer vrouwenvoetbal van het hoogste niveau op het programma. Want de beste teams uit België en Nederland nemen het vanaf dan tot 6 juni tegen elkaar op in de tweede editie van de BeNe League.

In het eerste BeNe League-seizoen werd eerst nog een nationale competitie afgewerkt, maar die formule is overboord gegooid. De vijftien topteams uit de Lage Landen spelen nu onmiddellijk een grensoverschrijdende competitie, en dus krijgen we op de eerste speeldag al mooie affiches zoals pakweg Club Brugge – Ajax. Naast het nieuwe competitieformat, is er ook een vaste speeldag. Vrijdagavond is voortaan BeNe League-avond in Nederland en België.

De BeNe League verwelkomt ook twee nieuwe teams: AA Gent en R Antwerp FC. Antwerp gaf de speelsters en staf van het ter ziele gegane Beerschot onderdak en zo is er voor het eerst in de rijke geschiedenis van de oudste club van België vrouwenvoetbal te zien op de Bosuil. AA Gent was al actief in het Belgische vrouwenvoetbal. De buffalo’s werden vorig seizoen derde in eerste nationale, de reeks net onder de BeNe League. Zij vervangen Zulte Waregem dat geen nieuwe licentie aanvroeg. Ook STVV is er niet meer bij. De club trok zich terug uit de competitie.

De overige dertien teams nemen wel voor de tweede opeenvolgende keer deel aan de unieke grensoverschrijdende competitie. FC Twente schreef de eerste editie op zijn palmares na een bloedstollende titelstrijd met Standard de Liège. De ontknoping viel toen pas op de allerlaatste speeldag in een onderling duel in een kolkende Grolsch Veste. Deze twee teams zijn ook nu weer favoriet voor de BeNe-titel. Al lijken ook andere ploegen zich meer in de kampioenenstrijd te mengen.

PSV/FC Eindhoven en Ajax beginnen aan hun tweede seizoen in het vrouwenvoetbal en zullen na een knappe derde en vierde plaats vorig jaar, alleen maar meer ervaren voor de dag komen. Ook ADO Den Haag gaat na eerdere Nederlandse titels voor de hoogste graal. Aan Belgische zijde heeft Lierse de trainingsintensiteit fors opgedreven om de kloof met de top te dichten. RSC Anderlecht bouwde een bijna volledig nieuw team uit.

Telstar kan zich dan weer meten met de absolute top. De Witte Leeuwinnen wonnen vorig seizoen de B-reeks en mochten dus nog niet aan de bak tegen de acht topploegen. Maar in de nieuwe competitieformule komt daar verandering. Ook voor SC Heerenveen, FC Utrecht en PEC Zwolle is dit het geval. Club Brugge was vorig jaar nog de rode lantaarn, maar mikt nu op een plek in de linkerkolom. Ook OHL wil een plaats in de subtop veroveren.

Op www.beneleague.com vind je de volledige speelkalender en de selecties van alle clubs. Op de officiële website van de BeNe League kan je ook terecht voor al het nieuws en de nieuwtjes uit de competitie.

Directe link:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.