Go Ahead Eagles – ADO Den Haag 2-1

ADO Den Haag wacht nog steeds op haar eerste punten van het seizoen.

Tegen promovendus Go Ahead Eagles moesten de mannen van Maurice Steijn jammergenoeg opnieuw een nederlaag slikken.

In de Adelaarshorst werd het 2-1.

De Zaterdagmiddag begon goed, eerst een bakkie in het home en even bijpraten met de mede supporters.

Met vier bussen naar Deventer, het was zo wie zo al leuk omdat we al een tijdje niet in de adelaarshorst waren geweest.

Op de supporterssite uit het oosten was al te lezen dat het uitvak door de supporters van Eagles niet eredivisiewaardig werd bevonden. Ik was dus benieuwd naar dat vak, maar eerst een rookstop, ook altijd gezellig.

Bij het stadion aangekomen, werden we eerst even gecontroleerd op handel die niet in een voetbalstadion hoort. Niet dat je daar aan mee hoefde te werken, als je meteen rechts wat te eten of drinken nam bij de catering, die stond op gelijke hoogte of zelfs een beetje er voor, kon je met je broodje of bakkie gewoon langs de controle lopen. Dus die mogen ze van me er wel in houden dacht ik zo.

Dan door de trap op een tunneltje door en ja hoor daar is het uitvak. Nou die jongens van Eagles hadden niet gelogen, wat een puinbak was het. Geen stoelen, voor de meeste geen probleem, maar voor de rug van ondergetekende was dit een ramp.

Maar goed als dat het ergste is dan valt het wel mee. Nou ga je natuurlijk om de wedstrijd te zien, daar betaal je dan ook 27 euro voor. Maar wat we in die brievenbus te zien kregen sloeg alles, het leek wel of ik door een halve gleuf stond te loeren. Je zag de helf omdat die plexaanwand naast de thuissupporters was beplaat met een handel waar je niet door kon koekeloeren.

In de 1e helft was de off. supportersver. in de persoon van K.Roeg, al met een eisenpakket ( laat ik dat maar zo  netjes omschrijven) maar je kent Koos, dus in de rust werd deze wand verwijderd, top geregeld dus. Nu konden we in ieder geval onze jongens zien en naar de overwinning zingen.

Omdat die brievenbus geen echt vak was konden de vlaggen enz niet worden opgehangen. Dus die lagen op de tribune, mischien niet zo slim maar vlakbij de wand waar de tegenstanders stonden. De spanning liep even op, een vlag was gestolen, dus vlam in de pan. Maar door een slimme aktie van een van ons, die snel in de wand klom en net de vlag kon pakken waar ze mee liepen te zwaaien,dat was meteen het hoogtepunt .

Was alles bout dan, nee hoor er was gratis koffie en de bekende gevulde koeken, dank daar voor.

En dan terug met de bus, rustig was het, stil, teleurstelling, een lichtpuntje rookpauze bij Stroe. De man achter de balie in het benzinestation ( hij was in zijn eentje) kreeg vier bussen voor zijn kiezen. De rij was lang bij deze kassa, en als je je bonnetje bij de uitgang liet zien kon je met je zakken vol lekker naar de bus. Om kwart over twaalf waren we weer bij ons stadion, en was ook weer aan die reisje een eind gekomen.

Volgende week een leuker verhaal hoop ik, maar hoorde net dat we een tientje terug krijgen voor het slechte uitvak.

Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *