ADO Den Haag countert in blessuretijd naar overwinning

DEN HAAG – De eerste overwinning van het seizoen is binnen voor ADO Den Haag. De Haagse eredivisionist won zondag met 2-1 bij NAC Breda. Invaller Michiel Kramer scoorde in de 94e minuut het winnende doelpunt.

De wedstrijd ontbrandde pas nadat Kevin Jansen geblesseerd uitviel. De middenvelder van ADO Den Haag kwam bij een sprong ongelukkig terecht en liep, op het eerste gezicht, een zware knieblessure op. Jansen werd per brandcard van het veld gehaald. Over de ernst van de blessure is nog niets bekend.

Op slag van rust vond NAC Breda uit een vrije trap de paal naast Gino Coutinho. Het schot was van Jordy Buijs. Na de doelwisseling kregen Ricky van Haaren en Mike van Duinen kansen namens ADO. Aan de andere kant faalde Jeffrey Sarpong oog-in-oog met Coutinho.

Doelpuntrijk kwartiertje

Een kwartier voor tijd was het alsnog raak. Aäron Meijers, die na het geblesseerd uitvallen van Kevin Jansen doorschoof naar het middenveld, kreeg de bal aangespeeld en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied verwoestend uit. NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar kon de bal niet uit de hoek tikken.

ADO zette aan om de 2-0 te maken, maar een pass op Van Duinen was net te scherp. Toch was het NAC dat op gelijke hoogte kwam. Coutinho kwam onbesuisd in op Alex Schalk. De spits benutte zelf de strafschop in de 85e minuut.

Het leek erop dat de wedstrijd in 1-1 zou eindigen, maar bleek was minder waar. In de 94e minuut zette Mitchell Schet aan voor een counter. De lange bal van Schet werd verkeerd verwerkt door Gill Swerts (ex-ADO Den Haag) en Michiel Kramer, die twee seizoenen voor NAC speelde, schoot de bal in het doel.

Scoreverloop: 0-1 Aäron Meijers (76′), 1-1 Alex Schalk (85′, penalty), Michiel Kramer (93′)

Opstelling NAC Breda: Jelle ten Rouwelaar, Gill Swerts, Henrico Drost, Kees Kwakman, Kenny van der Weg (Sepp de Roover, 46’); Jordy Buijs (Rydell Poepon, 80’), Tim Gilissen, Jeffrey Sarpong; Elson Hooi, Alex Schalk en Anthony Lurling (Boldizsar Bodor, 46’).

Opstelling ADO Den Haag: Gino Coutinho; Dion Malone, Tom Beugelsdijk, Vito Wormgoor, Aäron Meijers; Kevin Jansen (Christian Supusepa, 27’), Danny Holla, Ricky van Haaren; Jerson Cabral (Michiel Kramer, 89′), Mike van Duinen en Ninos Gouriye (Mitchell Schet, 66’).

Gele kaart(en): Elson Hooi (NAC Breda), Ricky van Haaren, Tom Beugelsdijk, Gino Coutinho, Mike van Duinen, Mitchell Schet (allen ADO Den Haag)

Rode kaart(en): n.v.t.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

Toeschouwers: 17.000 (Rat Verlegh Stadion, Breda)

Bron : www.omroepwest.nl

Foto’s : Alberto  ( door het glas pffffffff )

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *