Twee overwinningen op mooie voetbalmiddag

Net na het onweer ging ADO Den Haag zaterdagmiddag van start met om 13.00 uur Jong ADO Den Haag – Jong NAC, om die wedstrijd te laten volgen door het duel met het Griekse OFI Kreta. Beide duels werden gewonnen. De eerste met 4-1, de tweede met 1-0.

In het duel van Jong ADO Den Haag speelden twee stagiaires mee, Jeffrey Stoof en Larbi El Harouchi. Andere opvallende namen naast de jonkies die bij de selectie trainen waren nieuwkomer Jerson Cabral, Malcolm Esajas en Michiel Kramer. Papito Merencia maakte twee goals, als aanvallend opkomende middenvelder. Kramer en Esajas namen er allebei één voor hun rekening. Bij NAC speelden Lurling en Verbeek mee uit het eerste team. Deze laatste benutte in de slotfase een penalty. images/one/scale/nieuws/juli2013/ofi1.jpg Bij de ‘hoofdact’ deed Aaron Meijers niet mee vanwege een lichte blessure, hij werd uit voorzorg buiten de basis gehouden. Supusepa speelde zodoende linksback en Beugelsdijk naast nieuwbakken vader Wormgoor. Voorin stonden Schet en Gouriye op de flanken.

ADO Den Haag was over de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Het meeste balbezit en ook de meest gevaarlijke momenten voor de goal kwamen op naam van de gastheren. In de eerste helft: een vrije trap van Holla werd net van richting veranderd, Gouriye had meerdere goede schoten, Van Duinen werd in de 16 onderuit gehaald maar arbiter Blom zag er geen penalty in, Van Duinen kopte net over. Aan de andere kant moest Coutinho net voor rust vliegend in actie komen in een bal die voor de goal viel en hij met zijn voeten in de lucht wist weg te werken.

 

De beide helften werden onderbroken door een drinkpauzen, omdat het na het onweer toch weer erg zonnig en warm was geworden. Na de rust kwam Van Haaren een paar keer met een gevaarlijk schot. Na bijna 75 minuten leek OFI Kreta, met president Nikos Machlas van de partij op het sportpark, te scoren. Koutsianikoulis brak door op rechts en kwam met een mooi krulschot, maar dit ging net naast. En amper een paar minuten later was het raak aan de andere kant. Van Haaren schoot op de paal, Gouriye wilde over de keeper stiften, na elke inzet bleef ADO Den Haag vechten voor de bal. Daardoor kon Van Haaren nog een keer aanleggen en kon Van Duinen het laatste zetje geven.

Een 1-0 overwinning dus als einde van de voorbereidingsperiode. Maurice Steijn en zijn mannen gaan zich deze week focussen op PSV thuis. Wij willen iedereen bij Laakkwartier van harte bedanken voor de mooie middagen en avonden op het sportcomplex aan de Jan van Beersstraat!

Karakteristiek

ADO Den Haag – OFI Kreta 1 – 0 (0 – 0)

Scoreverloop: 77. Van Duinen 1-0

Scheidsrechter: Blom

Aantal toeschouwers: 1111

Opstelling

ADO Den Haag: Coutinho; Malone, Wormgoor (83. Bakker), Beugelsdijk, Supusepa; Holla, Van Haaren, Jansen (86. Buwalda); Schet (83. Tira), Van Duinen, Gouriye

OFI Kreta: Daskalakis; Tripotseris, Moniakis (78. Rovithis), Galletti, Papazoglou, Kalajdzic, Zvasiya, Fragoulakis, Makris, Hoyos (78. Milhazes), Stathis (54. Koutsianikoulis)

Bron : www.adodenhaag.nl

Foto : www.adoforexpats.nl  en voor meer foto’s van Neal klik hier.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *