ADO Den Haag onder 17 wint toernooi in Blerick

Een combinatie selectie van (hele) jonge ooievaars (spelers van O17, O16 en O15) heeft afgelopen weekend deelgenomen aan het TOP B toernooi, dat georganiseerd werd door sv Blerick in samenwerking met VVV/Helmond Sport.

In de poule wedstrijden won ADO Den Haag achtereenvolgens van Venlose Boys (2-0), Roda JC (3-0), PSV (2-1) en verloor het ongelukkig van Fortuna Sittard met 0-1. Op zondag werd de laatste poulewedstrijd met 0-0 gelijkgespeeld tegen AZ. Dit betekende een eerste plaats in de poule en een halve finale wedstrijd tegen KAA Gent. ADO Den Haag onder 17 ADO Den Haag onder 17

Verzorger Dennis Hageman moest al zijn kunsten vertonen, tijdens zijn laatste optreden als verzorger, om de spelers van ADO Den Haag enigszins fit aan de halve finale te laten beginnen. Er werd rekening mee gehouden dat de bekende “pijp” leeg zou zijn maar niets was minder waar. Gedreven als in de eerste wedstrijden werd gestreden voor iedere meter en langzaam maar zeker werd het verzet van KAA Gent gebroken. Uiteindelijk wisten de jonge ooievaars met 2-0 te winnen en was de finale een feit.

Net als in de poulewedstrijden was Roda JC de tegenstander, die in de andere halve finale MVV wist te verslaan. De poulewedstrijd was met 3-0 gewonnen en gezien het spelbeeld had dit ook zomaar de uitslag kunnen zijn van de finale. Roda JC was jammer genoeg niet van plan er een leuke wedstrijd van te maken en had als strijdplan ‘de nul houden’ bovenaan staan. Helaas werd deze spelwijze nog beloond want uiteindelijk moesten penalties een winnaar aanwijzen. Omdat Rody de Boer (uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi) een bal op de paal keek en Lloyd van der Winden de 5e strafschop feilloos inschoot mochten de jonge ooievaars de beker mee naar huis nemen. Hoewel mee naar huis, als dank voor zijn inzet van de afgelopen jaren werd de beker meegegeven aan leider Tom Sekeris die net als Dennis Hageman met dit toernooi afscheid nam van de jeugdopleiding. Al met al een groot compliment voor de spelersgroep voor de wijze waarop dit weekend is gespeeld.

En ere wie ere toekomt, Rene van Delft heeft dit jaar weer een “topper to be” naar zijn TC1 kunnen begeleiden want Mark Schuur was eindverantwoordelijke voor het technisch gedeelte dit weekend en kan deze toernooioverwinning op zijn palmares bijschrijven.

Bron : adodenhaagjeugd.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *