Driebergen vertrekt bij ADO Den Haag

Cees Driebergen (51) vertrekt per 1 juli aanstaande bij ADO Den Haag. Driebergen was sinds oktober 2011 algemeen directeur van NV ADO Den Haag.

In februari had Driebergen aangegeven te willen stoppen met zijn baan als algemeen directeur. Vanwege het aanstaand vertrek van de twee andere directeuren heeft Driebergen toen aangegeven het lopende seizoen te willen afmaken. Nu het sportieve seizoen is afgelopen, maakt Driebergen zijn besluit bekend.

Driebergen: “Ik ben in september 2011 benaderd om algemeen directeur van NV ADO Den Haag te worden. Met veel plezier heb ik die taak opgepakt en ben eigenlijk steeds meer bij de club betrokken geraakt. Ik ben als ondernemer jarenlang directeur grootaandeelhouder (DGA) geweest. Dat is een andere rol dan algemeen directeur bij een BVO, waar je te maken hebt met vele interne en externe stakeholders, die willen meehelpen en meebeslissen. Het zit niet in de aard van dit beestje om in zo’n omgeving goed mijn werk te kunnen doen.”   Cees Driebergen heeft de NV ADO Den Haag bijna twee seizoenen geleid. Twee maal heeft ADO Den Haag die seizoenen ook afgesloten met een positief exploitatiesaldo. Dat is een unicum in de geschiedenis van de club. Onder leiding van Driebergen is de club dan ook financieel een stuk gezonder geworden.   ADO Den Haag vindt het jammer dat Driebergen vertrekt, maar heeft begrip voor de overwegingen die aan zijn besluit ten grondslag liggen.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen, Henk Jagersma: “Cees heeft de afgelopen twee seizoenen hard gewerkt om ADO Den Haag efficiënter en financieel gezonder te krijgen. Er lag veel op zijn bordje en hij heeft veel dossiers tot een goed einde gebracht. Het is jammer dat hij vertrekt. Wel zijn we hem erkentelijk dat hij ons vroegtijdig heeft geïnformeerd, zodat we de tijd kregen voor een zorgvuldige zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur.”   ADO Den Haag zal op korte termijn de nieuwe algemeen directeur presenteren.

 

Bron : www.adodenhaag.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *