adojournaal met atmosfera campione Juventus

Juventus heeft zondag net als vorig jaar beslag gelegd op de Italiaanse landstitel. De club van coach Antonio Conte is onbereikbaar geworden voor de concurrentie dankzij een 1-0 zege op Palermo. Het is de 29e keer dat Juventus de Italiaanse titel verovert, exclusief de titels van 2005 en 2006 die het moest inleveren vanwege het Calciopoli-schandaal.

Antonio Vidal maakte in de zestigste minuut de enige treffer (1-0). De Chileen benutte een penalty. De strafschop werd toegekend na een overtreding van Massimo Donati op Mirko Vucinic.

Juventus sloot het duel met tien man af.

De ‘Oude Dame’ werd vorig jaar ook al kampioen.

Na afloop van de wedstrijd liepen de spelers van Juventus met borden waarop het getal 31 stond gedrukt.

Ook onthulden de supporters gigantische spandoeken met dat getal. Zij vinden dat Juventus geen 29, maar 31 keer kampioen van Italië is geworden en dat de titels van 2005 en 2006 onterecht zijn afgenomen.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *