ADO verliest in moeizaam duel van Groningen

DEN HAAG – ADO Den Haag is er zaterdagavond niet in geslaagd drie punten mee naar huis te nemen. De ploeg verloor met 2-1 van FC Groningen.

 

ADO Den Haag had het in de eerste helft moeilijk. FC Groningen domineerde en kwam twee maal tot scoren door doelpunten van Género Zeefuik (1-0) en David Texeira (2-0).

De Groningers speelden een groot deel van de tweede helft met tien man.

Verdediger Virgil van Dijk moest met rood vertrekken van scheidsrechter Tom van Sichem na een forse overtreding op Dico Koppers van ADO. De Hagenaars gaven daarop al snel antwoord: 2-1 door Kevin Jansen.   Diezelfde Jansen, die eerder al geel kreeg, moest in de slotfase voortijdig gaan douchen na een tweede gele kaart. ADO Den Haag wist vanaf dat moment niet meer door de verdediging van FC Groningen te komen. Maar ook Groningen kwam niet meer tot scoren.

Op de tribune   Trainer Maurice Steijn moest de wedstrijd vanaf de tribune bekijken. Tijdens de wedstrijd tegen FC Twente, vorige week, kreeg hij rood. Steijn mocht zaterdag geen contact hebben met zijn spelers. Ook mocht hij niet meerijden met de spelersbus naar Groningen.

Bron : www.omroepwest.nl

Foto : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *