Ado DenHaag tegen ? en Fc Twente 1-3

In eerste instantie wou ik mijn beleving van deze wedstrijd aan jullie meedelen, maar beter plaats ik het bericht van Ado DenHaag .

Alberto

Tranen van verdriet achter de duinen. ADO Den Haag leed zaterdag haar vierde opeenvolgende nederlaag in de Eredivisie. Voormalig ADO Den Haag-topschutter Dmitry Bulykin was met twee doelpunten belangrijk voor FC Twente, dat uitliep naar 1-3 na een rode kaart voor Danny Holla.

ADO Den Haag, dat dit seizoen het vaakst gelijkspeelde van alle Eredivisionisten (twaalf keer), liep wat deuken op in het zelfvertrouwen door drie opeenvolgende Eredivisie-nederlagen (nul doelpunten voor, negen tegen). Daarentegen kon FC Twente teren op een serie van drie competitiewedstrijden zonder nederlaag. De rode formatie beloofde op voorhand een lastige opponent te worden. Immers leed FC Twente dit seizoen slechts drie nederlagen op vreemde bodem. Alleen lijstaanvoerder Ajax kon buiten haar eigen thuishaven nog betere cijfers weerleggen. Toch leek er op voorhand wat te halen, subtopper FC Twente wist na de jaarwisseling slechts twee keer te winnen.

ADO Den Haag had het zwaar in de beginfase. FC Twente tastte de Hagenezen af. Met name Dusan Tadic liet zijn voeten spreken. De 24-jarige Serviër zette meerdere combinaties op en telkens ontstond er gevaar uit. Tussentijdse speldenprikjes van ADO Den Haag bleken niet effectief. Zo was er onder meer een fraai opgezette combinatie tussen Holla en Tjaronn Chery. De bal kon uiteindelijk worden voorgezet, maar de verdedigende luchtmacht van FC Twente wist de doelpoging onschadelijk te maken. Alvorens de score werd geopend waren beide ploegen eenmaal heel dicht bij het eerste doelpunt van het competitieduel. In de zestiende minuut raakte Nacer Chadli de lat vanuit een vrije trap. Amper een minuut later was het de beurt aan Holla om het houtwerk te vinden. Middels een uitgekiende lob had de 25-jarige captain van de Ooievaars een lange periode van droogte kunnen beëindigen voor de Hagenezen. Helaas mocht het niet zo zijn voor ADO Den Haag.

FC Twente was in de eerste helft de ploeg die het vaakst de luchtduels won en het meest op de helft van de tegenstander terug te vinden was. Het centrale verdedigingsduo had meerdere malen het krijt van de middencirkel aan hun schoenen zitten. Douglas opende de score na 24 minuten. De 24-jarige Braziliaan kreeg de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten na een rebound van de paal. In de druk bezochte zestien van ADO Den Haag wist hij de uitsupporters in extase te brengen: 0-1. Bij de vrije trap waaruit deze situatie voor de goal ontstond, stond een FC Twentespeler buitenspel. Helaas mocht er doorgespeeld worden.

Maar ADO Den Haag vocht zich terug! In de 41e minuut beëindigde ‘Mighty’ Mike van Duinen de periode van Haagse droogte. De bal werd nog aangeraakt. Daardoor raakte Nikolay Mihaylov, die met een gebroken pink ten strijde trok in Zuid-Holland, in de problemen. De bal belandde met een prachtig boogje over de Bulgaarse doelman: 1-1. Plots kreeg ADO Den Haag spierballen en won het een aantal kracht- en luchtduels. Ook het ADO Den Haagpubliek geloofde volop in een goede afloop. Het bood perspectief voor de tweede helft. Vertrouwen in een goede afloop was aanwezig.

ADO Den Haag begon gretig aan het tweede bedrijf. Van Duinen troefde Douglas af op kopkracht nabij de middenlijn en ondernam vervolgens een sprint richting Mihaylov. Douglas was echter iets sneller en wist een stokje te steken voor een Haagse voorsprong. Een minuut later werd Holla op de bon geslingerd door arbiter Pol van Boekel wegens aanhoudend commentaar op de leiding. Negen minuten lang zou hij nog meedoen op het veld. Toen moest Holla zijn tweede kaart in ontvangst nemen na een sliding op Wout Brama. Het ADO Den Haagpubliek was het er hoorbaar niet mee eens, evenals Maurice Steijn. Na commentaar op de vierde official werd de 39-jarige trainer naar de tribunes verwezen.

Met een man meer vocht FC Twente zich weer uit tot de bovenliggende partij. Chadli en Tadic verzorgden de creativiteit en creëerden kansen door middel van combinatievoetbal over de grond en afstandsschoten van de rand van de zestienmeter. Luc Castaignos, de enige FC Twentespeler die dit seizoen in alle competitiewedstrijden zijn opwachting maakte, bemoeide zich eveneens met het aanvallende spel van de roodhemden. Gino Coutinho wist zich lange tijd staande te houden. ADO Den Haag, dat er sporadisch uitkwam en nog een kansje kreeg via Chery, mocht zo blijven hopen op een goed resultaat in het eigen Kyocera stadion.

En dus moest het gebeuren in het Haags kwartiertje. Statistisch gezien beloofde dat een helse taak te worden. ADO Den Haag kreeg dit seizoen reeds vijftien tegendoelpunten te verwerken in het laatste kwartier. Enkel rode lantaarndrager Willem II incasseerde er nog meer in de laatste vijftien minuten. Helaas werd zaterdag bewezen dat statistieken niet altijd nutteloze ‘sensatiezoekerij’ verkondigen. In de 81e minuut schoot de bonkige Rus de bal tergend langzaam en via de binnenkant van de paal tegen het net: 1-2. Luttele minuten later dompelde onze voormalige cultheld ons wederom in rouw, ditmaal met een hard schot door het midden na een rebound: 1-3. Bulykin weigerde te juichen en de ADO Den Haagfans namen hem ook weinig kwalijk. Pijnlijk is het wel, dat na de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-0 door Jens Toornstra) opnieuw een oud-speler ADO Den Haag de das omdoet. De Hofstedelingen zijn door deze verliespartij afgezakt naar de tiende plaats van de hoogste voetbalafdeling van Nederland.

ADO Den Haag neemt het in de laatste vier speelrondes op tegen respectievelijk FC Groningen (uit), VVV-Venlo (thuis), Feyenoord (thuis) en PEC Zwolle (uit). In die krachtmetingen moet alles op alles worden gezet om deelname aan de play-offs voor Europa League-kwalificatie te realiseren.

Bron : adodenhaag.nl

Foto’s : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *