Jens Toornstra naar FC Utrecht

Jens Toornstra is vanaf vandaag, 31 januari 2013, speler van FC Utrecht. Woensdagmiddag is de bal aan het rollen gekomen en ’s avonds laat heeft ADO Den Haag een akkoord bereikt over de transfersom die voor Toornstra betaald moet worden. Donderdagavond laat werden uiteindelijk alle contracten getekend.

Toornstra kwam in de zomer van 2009 naar het Beloftenelftal van ADO Den Haag. Hij kwam toen als 20-jarige over van amateurclub Alphense Boys. Binnen een paar maanden maakte hij zijn debuut in het eerste om niet meer uit de basis te verdwijnen. FC Utrecht had al eerder interesse in Toornstra.   Nadat Toornstra had aangegeven zijn in 2014 aflopende contract niet te zullen verlengen, is ADO Den Haag tot de slotsom gekomen Toornstra tijdens of na dit seizoen te laten vertrekken. Nu kan immers nog een transfersom worden gerealiseerd.   Bij het samenstellen van de selectie voor dit seizoen is rekening gehouden met het mogelijke vertrek van Toornstra. Naast het feit dat met Holla en Wormgoor werd ingespeeld op het vertrek van Immers en Kum, werden met Meijers en Jansen twee middenvelders aan de selectie toegevoegd. Door het huren van de 21-jarige Dico Koppers van Ajax krijgt Maurice Steijn bij de samenstelling van zijn elftal meer mogelijkheden in de verdediging, zodat Aaron Meijers ook op het middenveld kan spelen.

ADO Den Haag is zeer tevreden met de hoogte van de transfersom die het ontvangt voor Toornstra, het is de hoogste van de laatste jaren en daarnaast heeft ADO Den Haag een percentage bij een eventuele doorverkoop van Toornstra in de toekomst bedongen.   ADO Den Haag bewijst wederom zich de laatste jaren steeds meer te hebben ontwikkeld tot een club waar spelers zich in goede omstandigheden kunnen ontwikkelen, waardoor de club de laatste twee seizoenen aanzienlijke transferbedragen ontving voor deze spelers.  Herkenbaar is dat spelers die een positieve ontwikkeling doormaken, ook de wens hebben een vervolgstap te maken in hun carrière, zowel in sportieve als financiële zin. ADO Den Haag wil succesvolle spelers niet blokkeren in hun ontwikkeling en heeft steeds weer als uitdaging nieuwe talenten aan de selectie toe te voegen.   Wij wensen Jens uiteraard heel erg veel succes toe!

Bron : adodenhaag.nl

Ik persoonlijk hoop dat Jens veel plezier heeft en lekker jens blijft, het gaat je goed maat.

Bedankt Jens, voor alle mooie momenten die je met ons deelde.

Alberto

 

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *