Ado pakt 3 punten in Breda

Maurice Steijn zag zijn ploeg ADO Den Haag vanavond met duidelijke cijfers van NAC winnen. In Breda werd het 0-3. De eerste helft was volgens de coach niet geweldig, maar na een goed gesprek in de rust draaide de ploeg uit Den Haag prima. Steijn vond de overwinning dan ook terecht.

“De eerste helft vond ik het niet bijzonder goed van onze kant”, vertelde Steijn aan Eredivisie Live. “In de rust heb ik aangegeven wat volgens mij beter kon en dat hebben de jongens goed uitgevoerd. We staan weer in het linkerrijtje. We hebben het prima gedaan en blijven ongeslagen in uitwedstrijden. Al met al was het een terechte overwinning.

 

Jordy Buijs leek NAC even later op voorsprong te brengen. Zijn treffer werd echter afgekeurd vanwege hands. Jens Toornstra testte Jelle ten Rouwelaar nog een keer van afstand, maar er vielen geen doelpunten te noteren in het eerste bedrijf.

NAC had het betere van het spel, maar het was ADO dat na de rust op voorsprong kwam. Uit een hoekschop tikte Tom Beugelsdijk binnen, waardoor het bezoek uit de Hofstad op een 0-1 voorsprong kwam.

Nieuwbakken trainer Gudelj wisselde na de openingstreffer gedurfd. De oefenmeester bracht aanvaller Alex Schalk voor middenvelder Tim Gilissen. Niet veel later verdubbelde ADO de voorsprong. Tjaronn Chery schoot op aangeven van Rydell Poepon de 0-2 op het scorebord. Charlton Vicento had de 0-3 op zijn schoen, maar Ten Rouwelaar wist dat te voorkomen.

Toch was de gifbeker nog niet leeg voor NAC. Sepp De Roover trok Chery in het strafschopgebied naar de grond, waarna hij met rood het veld uit werd gestuurd. Poepon maakte geen fout vanaf elf meter: 0-3.

De net geen 100 supporters die de reis naar Breda hadden gemaakt, waren in hun nopjes.

De spelers kwamen deze fans dan ook graag bedanken.

En kon er gedanst en gelachen worden in de kleedkamer.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *