ADO Den Haag Vrouwen dubbel genomineerd bij Haags Sportgala

foto: J Lukassen

De ADO Den Haag Voetbalvrouwen zijn goed vertegenwoordigd op het Haags Sportgala 2012. Het damesteam is genomineerd in de categorie sportploeg van het jaar. Daarnaast is coach Sarina Wiegman-Glotzbach kandidaat voor sportcoach van het jaar. In 2012 hebben de ADO Den Haag vrouwen de dubbel gepakt, door zowel kampioen van Nederland te worden als de KNVB beker te winnen. Met een bijna geheel nieuw team presteren de ADO Den Haag vrouwen ook dit seizoen weer uitstekend. De ploeg heeft deelgenomen aan de UEFA Women’s Champions League en kan zich op vrijdag 30 november, in de wedstrijd tegen koploper FC Twente plaatsen voor de BeNe League A elitegroep. Sarina Wiegman-Glotzbach is, als trainster-coach van de ADO Den Haag vrouwen al jaren de kracht achter het top vrouwenvoetbal in Den Haag. In 2012 heeft zij met haar team zowel het landskampioenschap als de KNVB beker gewonnen. Als speelster kwam zij 104 keer uit voor het Nederlands elftal. In april 2012 werd ze door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) benoemd tot bondsridder van de KNVB vanwege haar werk voor het vrouwenvoetbal. Vanaf heden kan er via internet gestemd worden op de genomineerden via www.denhaag.nl. De winnaars worden bekend gemaakt op 14 januari 2013 tijdens het Haags Sportgala in het AFAS Circustheater.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *