Adojournaal met het kidsclub voetbaltournooi (sfeerverslag)

Een beter begin van de vakantie konden veel jonge ADO Den Haag supporters zich niet wensen. Afgelopen maandagmiddag, een zonnige middag, kwamen ongeveer 85 leden van ADO KIDS in actie op het voetbalveld van De Aftrap. Zowel op als naast het veld waren veel vrolijke gezichten te zien, vooral toen bleek dat ADO Den Haag spelers Tjaronn Chery, Rydell Poepon, Kevin Jansen en Charlton Vicento die dag mee zouden voetballen.

De leeftijden van de voetballertjes verschilden van 6 tot en met 11 jaar, maar om de competitie enigszins spannend te houden werden de spelers op basis van leeftijd ingedeeld in twee competities van 5 teams. Op een half veld speelden zij wedstrijden van 9 tegen 9 en bij ieder team deed één van de ADO Den Haagspelers mee. Het toernooi begon om 13.00 uur en de laatste wedstrijd werd afgefloten om 14.45 uur.

Tijdens het toernooi waren prachtige acties te zien van de jonge spelers en speelsters. Langs de kant werden aanwijzingen gegeven door de fanatieke ouders, die ondertussen genoten van de warme herfstzon. Ook trainer Maurice Steijn kwam een kijkje nemen bij de voetbaltalenten van de ADO KIDS. Dat gaf de spelertjes die rust hadden de mogelijkheid om een handtekening te vragen van de trainer of even met hem op de foto te gaan. Ondertussen gingen Chery, Poepon, Jansen en Vicento steeds fanatieker meedoen. Er werden steekballen en dieptepasses gegeven en af en toe werd er even gedold met de jonge voetballertjes.

 

Na het toernooi kregen alle ADO KIDS de mogelijkheid om op de foto te gaan met hun helden en om een handtekening van ze te vragen. Maar zo een voetbalmiddag zorgt er natuurlijk ook voor dat veel spelertjes toe zijn aan iets lekkers. Dat kwam goed uit want de ijscokraam met speciaal geelgroen ADO Den Haag ijs was inmiddels gearriveerd. Binnen enkele minuten was al het ijs opgesmikkeld en kon de prijsuitreiking worden gehouden. Als afsluiting van deze bijzondere en vooral leuke voetbalmiddag kregen alle spelers en speelsters een gouden medaille uitgereikt.

De volgende activiteit van de ADO KIDS is het Sinterklaasfeest op woensdag 21 november. Leden van ADO KIDS krijgen daarover nog bericht.

Door: Dariush Cyrroes

bron : adodenhaag.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *