ADO Vrouwen winnen, mede door wereldgoal

foto:Alberto

Het vrouwenelftal van ADO Den Haag is op de goede weg. Nadat afgelopen week de eerste zege in de wacht werd gesleept, lukte het vrijdag ook om sc Heerenveen aan de zegespies te rijgen: 3-1.

De Haagse dames revancheerden zich afgelopen vrijdag tegen SC Telstar (1-4) van de eerder opgelopen competitiekater tegen PSV/FC Eindhoven (0-3). Vandaag kon opnieuw goede zaken worden gedaan door de equipe van trainer/coach Sarina Wiegman. Dan moest in Den Haag gewonnen worden van sc Heerenveen. Dat gebeurde. ADO Den Haag kwam het gretigst uit de startblokken en toonde haar kracht door vanaf de vleugels doelgevaar te stichten. De gevaarlijkste inzet van het eerste kwartier was een schot op het midden van de lat vanaf de rand van het zestienmetergebied. De rebound kon helaas niet worden benut door Roxanne Koopman.

De Friese middenlinie trok meerdere malen terug tot de eigen zestienmeter om daar de verdediging bij te staan. Het tekende het spelbeeld. Kampioen en bekerhouder ADO Den Haag creëerde de grootste kansen. Desondanks lukte het de groengele brigade lange tijd niet om de ban te doorbreken. sc Heerenveen verscheen sporadisch voor het doel van Barbara Lorsheijd, die niet één van haar zwaarste avonden kende. De schoten die zij moest pareren waren op één hand te tellen.

Vijf minuten voor de tijdelijke onderbreking verwierf ADO Den Haag zich een gunstige uitgangspositie. Een ingooi van Yvette van der Veen belandde bij Renate Jansen, die met een gekruld schot in het zijnet de scorebordverandering wist aan te brengen: 1-0. Nog geen minuut later had ADO Den Haag de wedstrijd al op slot kunnen gooien, waar het niet dat Brittany Persaud een niet te missen kans om zeep hielp. In het vijfmetergebied van sc Heerenveen kwam zij oog in oog te staan met keepster Roxanne van den Berg, die met een katachtige reflex haar club op de been hield. Geen margeverdubbeling dus op dat moment. Zou dat de Hofstedelingen na rust gaan opbreken?

De focus erop houden. Zo luidde de hoofdtaak van ADO Den Haag in het tweede bedrijf. En die focus was er, al drie minuten na het tweede fluitsignaal. In de 48e minuut kwam ADO Den Haag op een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Paola van der Veen. En hoe! Zelden viel er zo’n mooi doelpunt te aanschouwen in het Kyocera Stadion. Een krachtige lob van een meter of dertig dwarrelde heerlijk binnen in het uiterste hoekje van de rechterkruising. Kort daarop leek de 3-0 in de maak toen Teresa Noyola probeerde om Van den Berg met een lob te verschalken. De paal verhinderde dat echter.

Vervolgens was het sc Heerenveen dat even mocht lachen. Lucienne Reichardt probeerde een voorzet onschadelijk te maken. Echter werkte zij de bal onfortuinlijk achter Lorsheijd, die kort daarvoor nog een prachtige redding had verricht: 2-1. Zo werd het duel onnodig spannend, want de club uit de Residentie was daarvoor weinig in de problemen geweest. Door het incident leek sc Heerenveen er weer in te geloven. Gelukkig was ADO Den Haag solide genoeg om zich staande te houden. De thuisploeg leverde de achterhoede van sc Heerenveen het nodige werk op. Vooral de in het veld gekomen Lineth Beerensteyn bereikte meerdere keren de achterlijn. De touwen bollen leken beide partijen echter niet meer te doen, totdat een hoekschop van Van der Veen prompt bij Sheila van den Bulk belandde. De maker van de 1-3 tegen SC Telstar knikte de bal keurig binnen: 3-1.   ADO Den Haag komt het eerstvolgende weekend niet in actie. Op vrijdag 21 september is dat wel weer het geval. Dan treft de club achter de duinen FC Utrecht. Dat betreft de laatste competitiewedstrijd in aanloop naar de Champions League-krachtmeting met FC Rossiyanka.

Bron : adodenhaag.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *