ADO DH Vrouwen klaar voor Champions League 21-09-12

Het dameselftal van ADO Den Haag is bezig aan een fraaie serie. Vrijdag domineerde de formatie van trainer/coach Sarina Wiegman ook in de Domstad. Daar werd FC Utrecht met 0-3 verslagen.
ADO Den Haag – PSV/FC Eindhoven (0-3), SC Telstar – ADO Den Haag (1-4) en ADO Den Haag – SC Heerenveen (3-1). De Hofstedelingen stonden op zes uit drie voorafgaande aan FC Utrecht – ADO Den Haag. Met dat puntentotaal had de groengele brigade de gedeeltelijke tweede plaats in haar bezit, samen met PEC Zwolle en Ajax. FC Twente mocht zich na drie speelrondes de lijstaanvoerder noemen van de BeNeLeague. De Enschedeërs beschikten over een totaal van zeven punten.

Voor ADO Den Haag was het dus vooral zaak om een zege mee terug te nemen naar de Residentie. Dat gebeurde, al duurde het even alvorens Wiegman en haar vrouwen aan de leiding kwamen. In een ietwat vlakke beginfase, waarin ADO Den Haag zoekende was, domineerde FC Utrecht het spel. Toch nam de uitploeg het heft in handen. Zo schoot Brittany Persaud de bal net voorlangs en werd een voorzet van Lineth Beerensteyn op een teenlengte gemist door Renate Jansen. Iets na de helft van het eerste bedrijf, in de 28e minuut, sloeg Jansen echter wel toe. De 21-jarige aanvaller verraste de keepster van FC Utrecht, Denise van Luijn, met een schot van buiten de zestienmeter: 0-1. FC Utrecht had vlak voor rust eigenlijk nog een strafschop kunnen krijgen, maar de arbitrage gaf een vrije trap.

Tessa Oudejans zette de eerste doelpoging van het tweede bedrijf op haar naam. De inzet van de 20-jarige middenvelder van FC Utrecht trof echter geen doel. Kort daarop verdubbelde ADO Den Haag de marge. In de 54e minuut hadden de Domstedelingen namelijk geen antwoord op een loepzuivere vrije trap van Jansen: 0-2. De 0-3 in de 61e minuut was zelfs nog mooier. Een korte hoekschop van Jansen kwam terecht bij Teresa Noyola, die met een fraaie passeerbeweging de achterhoede van FC Utrecht op het verkeerde been zette en Sheila van den Bulk bereikte bij de tweede paal. De 23-jarige verdediger schoof de bal binnen, alweer haar derde doelpunt op rij. Kort daarvoor had Beerensteyn, op aangeven van de in het veld gekomen nieuweling Libby Guess het aluminium geraakt. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd vond FC Utrecht eveneens nog het houtwerk. Gescoord werd er niet meer door beide clubs. Het competitieduel eindigde zoals die begon, op vlakke wijze. Derhalve deed ADO Den Haag wederom goede zaken in de top van de Nederlandse afdeling van de BeNeLeague. FC Twente en Ajax wonnen vanavond echter ook, van respectievelijk SC Telstar (0-1) en PEC Zwolle (3-0). PSV/Eindhoven deed minder goede zaken tegen SC Heerenveen (1-1).

ADO Den Haag mag zich nu op gaan maken voor Champions League-voetbal. Op donderdag 27 september komt het Russische FC Rossiyanka op bezoek in het Kyocera stadion. Drie dagen later wacht in de BeNeLeague de kraker tegen Ajax. Ook die ontmoeting vindt plaats achter de duinen. Weer twee dagen later stapt de selectie, technische staf en het bestuur in het vliegtuig naar Moskou. Daar vindt de return plaats tegen de Russische landskampioen. Daarna staat nog de klassieker FC Twente – ADO Den Haag op het programma. Kortom, de piepjonge selectie van de regerend landskampioen en bekerwinnaar van Nederland wacht een uiterst leerzame periode.

Karakteristiek
FC Utrecht – Vrouwen ADO Den Haag 0 – 3 (0 – 1)
Scoreverloop: 28. Renate Jansen: 0-1, 54. Renate Jansen: 0-2, 61. Sheila van den Bulk: 0-3
Scheidsrechter: L H Hayouti
Aantal toeschouwers: 250
Gele kaarten: Hélène Heemskerk (FC Utrecht)
Opstelling
FC Utrecht: Denise van Luijn; Sabine Verheul (64. Chelsea Disseldorp), Joniek Bonnes, Rowena Blankestijn, Kirsten Koopmans, Anne Maguire, Tessa Oudejans, Hélène Heemskerk, Simone van de Weerd (80. Frederique Bonink), Nadia Beerschoten, Pien Schlösser
Vrouwen ADO Den Haag: Barbara Lorsheijd, Marleen Joore, Paola van der Veen, Yvette van der Veen, Mandy van Dijk, Brittany Persaud (46. Libby Guess), Sheila van den Bulk, Renate Jansen, Teresa Noyola, Lineth Beerensteyn (67. Bouchra Moudou), Kitty Susan (80. Marissa Compier)
Door: Mitchel Pronk
bron : adodenhaag.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *