VVV-Venlo – ADO Den Haag 2-4

ADO Den Haag heeft zijn eerste zege in de competitie binnengehaald.

VVV-Venlo moest in eigen huis het onderspit delven: 2-4. De basis van de eerste competitiezege sinds 12 april (thuis tegen FC Groningen) werd door ADO Den Haag in de tweede helft gelegd. Direct na rust liepen de Hagenaars naar een 1-3 voorsprong uit. Grote uitblinker bij deze zege was Mike van Duinen. De buitenspeler stond aan de basis van twee treffers en nam zelf de gelijkmaker voor zijn rekening. Ook Tjaronn Chery en Jens Toornstra werden door alle analitici geroemd.

ADO Den Haag begon niet goed aan het duel tegen de Venlonaren. In het eerste halfuur hadden de gastheren het betere van het spel en de Limburgers kwamen via de eerste kans al op voorsprong. Een weggewerkte corner werd in de negende minuut opnieuw richting het Haagse doel geschoten. Maya Yoshida versloeg vervolgens Aaron Meijers in de lucht, waarna de Japanner de bal voor de voeten van Marcel Seip kopte. De centrale verdediger schoot de bal langs doelman Gino Coutinho in het doel: 1-0.   Bij de Hagenaars ontbrak het aan tempo en ideeën waardoor er geen bres in de Venlose verdediging kon worden geslagen. Via Uche Nwofor en Yanic Wildschut hadden de Limburgers zelfs de kans om de voorsprong uit te bouwen.

Maar na een halfuur kantelde de wedstrijd. ADO Den Haag werd gevaarlijker en in de 33e minuut zorgde Mike van Duinen voor de gelijkmaker. De buitenspeler werd door Jens Toornstra met een knappe steekbal in stelling gebracht, waarna hij het speeltuig in de lange hoek schoot: 1-1.

Zes minuten later kwam Kevin Jansen, na een pass van Tjaronn Chery, oog in oog met doelman Niki Mäenpää te staan. Met de buitenkant van zijn rechtervoet probeerde hij de bal langs de doelman te spelen maar de Fin redde met zijn benen.   Kort voor rust had eerst Nwofor nog de kans om te scoren. De Nigeriaan draaide weg bij Vito Wormgoor maar zijn schot in de korte hoek kon Coutinho niet verrassen.

Even later stak Van Duinen het hele veld over, maar doelman Mäenpää kon zijn schot onschadelijk maken.   Na de pauze volgde een sterke fase van ADO Den Haag, waarbij vooral Mike van Duinen zich liet gelden. In de 48e minuut kwam hij vanaf links het strafschopgebied in, maar zag hij een poging tot twee keer toe stranden. De aanvaller veroverde vervolgens de bal maar liet die liggen voor Chery, die het speeltuig door de benen van Mäenpää in het doel schoot: 1-2.

Drie minuten later omspeelde Van Duinen Jeffrey Leiwakabessy op rechts waarna hij de bal met Rydell Poepon meegaf. De voorzet van de spits werd door Toornstra, die voor zijn man was gekomen, van dichtbij in de kruising geschoten: 1-3.   De Hagenaars hadden nu kunnen doordrukken en de wedstrijd beslissen maar VVV vocht voor het initiatief. Omdat de Limburgers nogal machteloos waren, ontstond er weinig gevaar voor het doel van Coutinho.

Maar met die speelwijze sloop er ook onoplettendheid in het spel van de gasten en één zo’n moment zorgde voor de aansluitingstreffer. Invaller Robert Cullen draaide zich in de tachtigste minuut vrij en gaf de bal voor. Bij de tweede paal schoot Ismo Vorstermans het speeltuig binnen: 2-3.   ADO Den Haag stelde direct orde op zaken door de vierde treffer te scoren. In de 86e minuut legde invaller Kevin Visser, terug na een schorsing, vanuit het strafschopgebied de bal terug op Meijers. Met een splijtende pass vanaf twintig meter door het hart van de VVV-verdediging bereikte de linksback Chery, die zijn tweede doelpunt in de draai binnenschoof: 2-4.

Het verzet van de Limburgers was nu definitief gebroken, waardoor de Hagenaars, bij wie Tommie Beugelsdijk in blessuretijd zijn debuut maakte, de wedstrijd koelbloedig uitspeelden.   De zege biedt perspectief voor de komende thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Ook dan wil ADO Den Haag niets liever dan een overwinning boeken. De aanvang van het duel op vrijdag 31 augustus in het Kyocera Stadion is 20.00 uur.

Bron : adodenhaag.nl

foto : Alberto

 

 

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *