ADO Den Haag onder 19 wint van Feyenoord onder 19

ADO Den Haag onder 19 is de strijd om de beker voor landelijke A junioren uitstekend begonnen. ADO Den Haag onder 19 versloeg op De Aftrap Feyenoord onder 19 met 2-1.

ADO Den Haag onder 19 begon onrustig aan de wedstrijd tegen Feyenoord onder 19 en stond in het begin goed onder druk. In de 9e minuut was er een grote kans voor Feyenoord, maar keeper Bas Meeuwissen redde bekwaam. Na ongeveer een half uur kwam ADO Den Haag beter in de wedstrijd en kreeg enkele kleine kansjes. Op slag van rust had ADO Den Haag een goede kans om te scoren, maar keeper Michel Franken van Feyenoord tikte de vrije trap van Mitchell de Vlugt net naast de goal waardoor de ruststand 0-0 was.

In de 2e helft begon ADO Den Haag uitstekend. Er werd vanaf de eerste minuut druk op de Rotterdamse verdediging gezet en de gasten hadden het hier duidelijk moeilijk mee. In de 54e minuut start Mitchell de Vlugt aan een solo die hem met wat geluk langs 5 spelers brengt, waardoor hij opeens alleen voor de keeper staat. Hij passeert de keeper bekwaam en schiet ADO Den Haag naar een 1-0 voorsprong.

ADO Den Haag tankt vertrouwen uit de goal en blijft aanvallen. Uit een vrije trap is het echter Feyenoord dat een grote kans krijgt, maar het schot gaat voorlangs. In de 60e minuut komt ADO Den Haag op een 2-0 voorsprong. Na een fout bij het uitverdedigen van Feyenoord ontvangt Papito Merencia de bal die, alleen voor keeper Michel Franken, de 2-0 op het scorebord zet. ADO Den Haag blijft aanvallen en is 2 minuten later weer dicht bij een doelpunt, maar ditmaal blijft Michel Franken baas over de situatie. Na een half uur redt Bas Meeuwissen uitstekend op een hard ingeschoten vrije trap van Feyenoord. De Rotterdammers zetten het laatste kwartier druk. In de 83e minuut leidt dit tot een grote kans, die echter net naast geschoten wordt. In de 85e minuut straft Feyenoord een foutje in de Haagse verdediging af en scoort 2-1. Het restant van de wedstrijd houdt de Haagse verdediging stand en wordt de 2-1 overwinning over de streep getrokken.

Opstelling ADO Den Haag: Bas Meeuwissen, Ibrahim Fofane, Robin Buwalda (46e Robin van der Meer), Steve van Kesteren, Jordy van der Winden, Danny Bakker, Calvin Valies (75e Jorden de Jong), Mitchell de Vlugt (89e Guy Muller), Marc du Chatenier (46e Desko Destanovic), Papito Merencia en Mailson Lima Duarte Lopes (80e Remco van Wingerden)

Bron : adodenhaag.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *