Column: ’ECHTE’ Voetbal Supporters.

Zoals de meeste Ado supporters, kijk ik op het net ook altijd naar alles wat met onze trots te maken heeft.

Zo kwam ik op mijn facebook een bericht (column) tegen, die mij weer even terug op deze planeet gooide.

Ik ken Sander van zijn filmpjes, en hoop dat hij daar nog lang mee door gaat.

Hieronder de column.

Column: ’ECHTEVoetbal Supporters.

door Sander van der Geer op donderdag 7 juni 2012 om 0:46 · .

 

Voetbal Supporters in heel Nederland opgelet! De Haagsuh Regisseur & Kimmy MG Smit presenteren u met gepaste trots onze eerste gezamenlijke Column!

 

Wie zijn wij?Mijn naam is Kimberley A.K.A. en ik kom uit Zoetermeer. Wat is mijn relatie met voetbal? Voor mij is het echt genieten! Jong en oud staan te zingen en te springen, juichen en te klappen. Het gegil en gebrul, is voor mij het bewijs dat de supporters meeleven met hun cluppie. Het gemopper en gezeik, teleurgestelde gezichten, mensen die onvoorwaardelijk achter hun club staan! Daarnaast is er niks mis met de gezonde rivaliteit tussen clubs. Waar zou de sfeer zijn zonder supporters die elkaar toezingen? Want ik weet zeker dat iedereen wel een beetje geniet van het opgezweepte of misschien wel opgefokte gevoel wat een wedstrijd met zich mee en brengen!

 

Waar ik me heel erg aan kan  irriteren, is de eeuwige verkeerde opvatting over de “slechte” Den Haag supporters. De club en haar supporters hebben een naam, en clubs onderling hebben hun eigen geschiedenis, dat is waar. De antipathie tegen Den haag is echt nergens voor nodig,  die eeuwige discussie word zo vermoeiend. Sommige mensen laten zich erg negatief uit over mijn cluppie! Als ik dan vraag waarom, krijg ik daar vaak geen antwoord op. Grote verhalen, maar zelf gaan ze haast nooit naar een wedstrijd kijken! Hoe kan je een oordeel felle over andere supporters als je ze nooit in t echt mee maakt? ADO Den Haag en Feyenoord hebben geen hekel aan elkaar, de meeste supporters kunnen het ook prima vinden met elkaar!

 

Mijn naam is Sander A.K.A. Haagsuh Regisseur en ik kom uit Den Haag. In deze mooie stad ben ik ook geboren en getogen. Wat is mijn relatie met voetbal? Ado Den Haag seizoen 2010/2011, je zou er een film van kunnen maken! Er staan zoveel mooie filmpjes over ADO Den Haag op You tube, vandaar dat ik toen besloot om er één mooie film van te maken. Deze en nog meer VETTE video’s zijn wereldwijd al door meer dan 99000 mensen bekeken! http://www.youtube.com/user/Sandah79?feature=mhee

 

Ik heb ook totaal niks tegen Feyenoord, of welke club dan ook!  Ik vind het geweldig dat ze tweede zijn geworden, gun het Feyenoord van harte! Ik vraag me af of ik wel een ‘ECHTE’  ADO Den Haag Supporter ben? Of moet ik soms FC Den Haag Supporter zeggen? Nu het EK weer voor de deur staat, maakt het ineens niet meer uit bij welke club ze voetballen. Stel je voor een EK Finale tussen Nederland en Spanje. Het staat 1-1 en in de laatste minuut word Gregory van der Wiel getackeld, het is een strafschop! Kom maar onder die zonnebank vandaan Jack: (hij gaat hem zelf nemen, ja, het is natuurlijk maar de vraag of dat een verstandige beslissing is in deze fase van de strijd, daar kan je over discussiëren. nou, daar gaat ‘ie…….. doelpunt!!!!!!! Een echte supporter juicht toch niet voor een speler van een andere club? Maar goed ik ga eigenlijk nooit naar de uitwedstrijden toe, ben ik dan wel een ‘ECHTE’ supporter?

Ga wel naar de thuiswedstrijden daar heb ik ook dit seizoen weer een seizoenkaart voor aangeschaft! Ben je een ‘ECHTE’ supporter als je aanstekers op het veld gooit en je daardoor bijvoorbeeld je eigen club een fikse boete aannaait? Of als je elke week in de hekken hangt? Of heeft het te maken in welk vakkie je zit? Zo kan ik dus nog heel lang doorgaan.

Ik vind de muziek van Andre Hazes echt geweldig, maar het is wel een Amsterdammer. Mag ik dan niet naar zijn muziek luisteren? Ik ben pas nog op de foto gegaan met Rene Froger, geweldige vent vind ik dat. Sta met mijn buurjongetjes op de foto en die dragen allebei een Ajax Shirtje! Dit kan toch niet als je een ADO Supporter bent? De buurman is ook voor Ajax, mag ik dat eigenlijk wel zeggen? Of moet ik dan 020 zeggen?

Acht weken geleden werd er bij mij Kanker geconstateerd, één van de meest gebruikte woorden in de stadions in Nederland, maar goed dat is weer een ander onderwerp! Nu heb ik van diezelfde buurman een gesigneerd ADO Shirt gekregen met zo’n beetje alle handtekeningen van de spelers van ADO Den Haag erop! Moet je je voorstellen he, hij gaat speciaal voor mij naar de training om een shirt te laten tekenen van de ‘VIJAND’ Ja het is een rasechte Amsterdammer, maar voor mij is het geen ‘JOOD’, geen ‘MIET’ , geen Ajaxied, nee voor mij is het is een wereldgozer!

Hoe langer ik hierover nadenk hoe lomper ik het allemaal ga vinden.

Er is geen standaard waar je aan hoeft te voldoen om een supporter van je club te zijn, zoiets voel je gewoon! Als er dan toch ‘ECHTE’ supporters bestaan dan denk ik bijvoorbeeld aan jongens van Fan Support. Of aan Patrick Artdrenaline, die maken van die prachtige spandoeken. Alberto van het ADO journaal, websites zoals Groen Geel Hart, ADO Fans, Vrijwilligers, stewards en zo zijn er nog heel veel meer gelukkig! Zal hier misschien wel kritiek op krijgen, So beat it ok…., kom maar op! You’ll Never Walk Alone! Hoe denken de ‘ECHTE’ Voetbal  Supporters van Nederland  hierover?  Ben erg benieuwd naar jullie reacties! LIKE dit berichtje en laat even een berichtje achter. Zet er voor het gemak even bij, wat jou relatie met Voetbal is! Deel dit bericht met al je vrienden en laat zien dat je klaar bent met deze onzin!!

 

De geel-groene groeten!

 

Kimberley & Sander

 

Directe link:

2 Reacties op Column: ’ECHTE’ Voetbal Supporters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *