JUVENTUS CAMPIONE D’ITALIA

Juventus zet titel nummer 30 op champagnefles.

Bij Giuseppe Marotta was er geen twijfel. ‘Dit is absoluut onze 30ste titel. Het staat geschreven op de etiketten van onze champagneflessen’, riep de hoogste baas van Juventus gisteren na het behalen van het landskampioenschap van de Serie A.   Het aantal titels is gevoelige materie in Turijn. Als straf voor de betrokkenheid van Juventus in een omvangrijk omkoopschandaal ontnam de Italiaanse voetbalbond de ‘Oude Dame‘ de landskampioenschappen van 2005 en 2006. Officieel behaalde Juve gisteren dus zijn 28ste titel.

Juventus vierde gisteravond in de voorlaatste speelronde al het Italiaans kampioenschap na de zege van 2-0 op Cagliari. Doordat concurrent AC Milan met 4-2 verloor van stadsrivaal Internazionale, is de club uit Turijn niet meer in te halen.

‘Dit is mijn eerste titel als coach’, reageerde trainer Antonio Conte wat diplomatieker. Hij ziet een historisch resultaat opdoemen. ‘Als we de laatste wedstrijd tegen Atalanta niet verliezen, zijn we ongeslagen kampioen geworden. Dat zou fantastisch zijn.

bron : Ad.nl

Adojournaal si congratula con i suoi amici con questo campionato.

 

 

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *