Boek Lex Schoenmaker gepresenteerd

Woensdagmiddag werd het boekje Een Levenlang Lex, Baas over de Bal, gepresenteerd, dat over het leven gaat van ons clubicoon Lex Schoenmaker sr. Hij signeerde het boekje, dat 7,95 euro kost, in de Fanshop, maar daar ging een mooie presentatie aan vooraf.

In zijn eigen businessunit, het Lex Schoenmaker Kwartiertje, ontving Lex zijn familie, een aantal vrienden en kennissen en de Haagse pers. Hij werd toegesproken door cabaretier Sjaak Bral, die met geweldige anekdotes hem nog wist te verrassen.

Maurice Steijn richtte het woord tot Lex en vertelde hoe Lex als een rode draad door zijn carrière loopt, zowel als zijn trainer die hem kansen gaf in steeds hogere selecties, als als adviseur twee jaar geleden toen Maurice het hoofdtrainersschap tijdelijk overnam van Raymond Atteveld en ook nu nog steeds. Hun dagelijkse kopje koffie elke morgen is en blijft belangrijk voor Maurice.

Als verrassing was Viola Holt aanwezig, zij bedacht ooit de term Sexy Lexie en ze vond het een eer om dat verhaal nu ter ere van dit boekje te komen vertellen. En eenmaal in ons nieuwe stadion, want zij kende alleen het Zuiderpark, was ze meteen weer helemaal enthousiast voor ADO Den Haag, dus haar gaan we nog wel vaker zien.

Een mooie middag voor Lex, een mooi eerbetoon voor zijn 65e levensjaar en zoals hij zelf zei: ‘Laten we er nog maar een stuk of 15 mooie jaren met de club bij doen!’   ADO Den Haag Voetbalbibliotheek:  Dit boekje maakt deel uit van een nieuwe, unieke, verzamelserie van 15 beoogde delen op liggend formaat. Resultaat van een samenwerking tussen ADO Den Haag en Sport Concepting. Deel 1: Lex Schoenmaker. Als tweede deel staat een Grote Groengele Kwis gepland, nummer 3 het Grote ADO ABC. Tevens staan biografieën over Aad Kila, superspits Wim Tap, Aad Mansveld, groengele fans, ADO Vrouwen en de legendarische wedstrijden tegen West Ham United op de rol. Als official ADO Den Haag Fanproduct zullen de delen verkrijgbaar zijn in de Fanshop, de online shop en de overige ADO Den Haag verkooppunten. Uitgangspunt van de serie is om de diverse facetten van de club op ‘Engelse wijze’, dus met veel respect voor en trots op de clubcultuur, vast te leggen.   Deel 1 over Lex:  Vrijwel direct was duidelijk dat het eerste deel over niemand anders dan Lex Schoenmaker kon gaan. Bijna zijn hele leven aan ADO, FC Den Haag en ADO Den Haag verbonden, op 23 augustus bereikt hij de leeftijd van 65 jaar, en daar neemt dit boek alvast graag een feestelijk voorschot op. Hij is te beschouwen als een ware clubambassadeur, meewerkend en representatief richting media, maar ook – misschien wel veel belangrijker – altijd interesse voor en betrokkenheid bij supporters & fans. In het eerste deel van de Classics Voetbalbibliotheek, Baas over de Bal, blikt Lex Schoenmaker terug op zijn loopbaan als speler en trainer.

Werkwijze:  Omdat we het project in eerste instantie een verrassing voor Lex wilden houden, kozen we ervoor ons qua tekst te baseren op interviews met hem in de loop der jaren voor diverse clubmedia zoals ADO Den Haag Magazine, programmabladen, ADO Den Haag Courant, maar ook Hakkie-Tikkie, Voetbalkrant Haaglanden etc. etc. Uiteraard lukte het niet om het project geheim te houden, waarna werd besloten Lex het boek toch vooraf te laten lezen. Wat naast enkele correcties, aanvullingen, verbeteringen en spontaan opwellende herinneringen, zelfs een heuse primeur opleverde. Zo wordt eindelijk bij de presentatie onthuld wie de bijnaam ‘Sexy Lexie’ ooit als eerste van de tribune riep…. Viola Holt.

Foto’s : Alberto  ( voor meer foto’s klik hier )

Bron : adodenhaag.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *