ADO Den Haag – Feyenoord 1-2

Het is ADO Den Haag niet gelukt om Feyenoord dit seizoen twee keer te verslaan. In De Kuip wonnen de Hagenaars nog met 0-3 maar in het Kyocera stadion domineerden de Rotterdammers (1-2), waardoor de ploeg van Maurice Steijn nog altijd niet helemaal veilig is.

Een punt had ADO Den Haag al bijna van de nacompetitie zorgen kunnen ontdoen, maar de Hagenaars konden in het thuisduel tegen de Stadionclub niet imponeren. De Haagse spelers verloren veel fysieke duels, passes kwamen niet lekker aan en kansen waren er heel eerlijk gezegd amper. Op alle fronten was Feyenoord, die sterspeler John Guidetti wegens griep misten, de geel-groenen de baas.

 

ADO Den Haag zag na Chris Kum met Kenneth Omeruo een tweede belangrijke verdediger afhaken. De Nigeriaan doorstond vanwege een enkelblessure, opgelopen tijdens de laatste training, de warming-up niet. Chiro N’Toko was zijn vervanger. Toch begon de thuisploeg voortvarend aan de wedstrijd, maar al gauw zakten de Hagenaars ver in. Feyenoord zag daardoor kans om halverwege de eerste helft het heft in handen te nemen.

Toen de ploeg van Maurice Steijn ook nog de fysieke duels vaker verloor, konden de Rotterdammers steeds gevaarlijker worden. Maar het was aan Gino Coutinho te danken dat ADO Den Haag ongeschonden het rustsignaal haalde.   De doelman lag goed in de weg toen Otman Bakkal, na een lange bal van Ron Vlaar, werd diepgestuurd. Daarna verhinderde hij zekere treffers van Kelvin Leerdam en opnieuw Bakkal. Tussendoor waren er ook nog kansen voor Bakkal en ex-ADO Den Haag-speler Guyon Fernandez, die beiden naast kopten.

 

Die treffers maakten de Rotterdammers wel na rust. Zoals wel vaker dit seizoen keek ADO Den Haag al snel in het tweede bedrijf tegen een achterstand aan. Met Aleksandar Radosavljevic in de ploeg voor Chiro N’Toko wilden de Hagenaars het middenveld in handen krijgen. In plaats daarvan sprintte ex-ADO Den Haag-speler Guyon Fernandez in de eerste minuut na rust voorbij Kevin Visser. De spits gaf voor, waarna Coutinho de bal voor de voeten van Ruben Schaken duwde. De rechtsbuiten tikte het speeltuig simpel in het doel: 0-1.

ADO Den Haag kon vervolgens geen vuist maken. Er kwam nog wel een opleving toen Mike van Duinen na langdurig blessureleed zijn rentree maakte. Maar op dat moment besliste Feyenoord de wedstrijd. Op een lange bal was Fernandez sneller dan Visser en hij schoof vervolgens het speeltuig langs Coutinho: 0-2.   Sekou Cissé had vervolgens 0-3 moeten maken, maar na een snelle uitbraak en een afgemeten voorzet van Fernandez schoot de Ivoriaan oog in oog met Coutinho hoog over.

Die misser kon Feyenoord nog duur komen te staan, toen ADO Den Haag onverwachts terug in de wedstrijd kwam. Na een pass van Lex Immers kreeg Charlton Vicento een duw van Leerdam. Scheidsrechter Pieter Vink gaf een strafschop, die door Immers in de 89e minuut werd verzilverd: 1-2.

Het slotoffensief van de Hagenaars kwam steeds net niet van de grond, waardoor Feyenoord nog steeds in de race om de tweede plaats is en ADO Den Haag zich nog altijd niet helemaal veilig heeft gespeeld. De groen-gelen moeten nu in de belangrijkste wedstrijd van het jaar concurrent VVV achter zich zien te houden. De aanvang van het duel in Venlo is zaterdag om 20.45 uur.

Foto’s : Alberto

Bron : adodenhaag.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *