Euzebiusz ‘Ebi’ Smolarek verliest vader Wlodzimierz Smolarek

Oud-voetballer Wlodzimierz Smolarek is vannacht in zijn slaap overleden, zo melden media in Polen. De oud-speler van Feyenoord en FC Utrecht werd 54 jaar.   Wlodi’s zoon Ebi Smolarek speelt sinds januari bij ADO Den Haag.

Wlodi Smolarek speelde 60 interlands (13 goals) voor Polen. De aanvaller was actief op de WK’s van 1982 en 1986. In ’82 was hij betrokken bij een hoogtepunt in de Poolse voetbalgeschiedenis, toen hij met het nationale team brons won op het WK in Spanje. In 1996 beëindigde hij zijn loopbaan.

Na zijn carrière was Smolarek 13 jaar jeugdtrainer bij Feyenoord. De laatste jaren woonde hij weer in Polen. Tot zijn onverwachte dood was hij actief als scout voor de Poolse nationale bond.

Zondag spelen de twee voormalige werkgevers van Smolarek – Feyenoord en FC Utrecht – in De Kuip tegen elkaar. Zij zullen uitgebreid stilstaan bij het overlijden van de oud-voetballer Wlodi Smolarek (54) .

Veel sterkte voor de nabestaanden.

Directe link:

2 Reacties op Euzebiusz ‘Ebi’ Smolarek verliest vader Wlodzimierz Smolarek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *