Het eredivisieduel tussen ADO Den Haag en AZ is afgelast.

De wedstrijd stond voor zaterdagavond 18.45 uur op het programma.

Scheidsrechter Kevin Blom keurde het veld in het Kyocera Stadion aan het einde van de middag af. “Het is te gevaarlijk voor de spelers, dat wil ik niet op mijn geweten hebben”, aldus Blom.

Eerder op de dag bekeek scheidsrechter Pieter Vink het veld in Den Haag. Volgens hem kon de wedstrijd in principe doorgaan, maar Vink liet het eindoordeel aan Blom. Die beoordeelde het veld aan het einde van de middag als onbespeelbaar.

Meer afgelastingen ADO – AZ is de tweede wedstrijd in de eredivisie die dit weekeinde vanwege het winterweer niet doorgaat. Vrijdag al werd de wedstrijd tussen De Graafschap en FC Twente afgelast. Dat duel stond voor zondag in Doetinchem op het programma. In de Jupiler League zijn alle wedstrijden van deze speelronde afgelast, net als al het amateurvoetbal.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *