ADO Den Haag Vrouwen wint en schiet Saestum uit de KNVB beker

De vrouwen van ADO Den Haag hebben zich zaterdagmiddag probleemloos geplaatst voor de 1/4 finale van de KNVB beker. Naast de overige zes Eredivisieclubs plaatste ook de amateurclub Oostkapelle zich.

Foto : Alberto

 

De kwartfinalewedstrijden worden gespeeld op zaterdag 17 maart.   In een eenzijdig duel werd de veelvuldig landskampioen en bekerwinnaar Saestum zaterdagmiddag door ADO Den Haag in Zeist kansloos met 0-2 verslagen. Het niveau verschil tussen de Eredivisie Vrouwen en Topklasse amateurs ontwikkelt zich momenteel in een razend tempo. Ook de andere Eredivisieclubs wisten hun tegenstanders uit het amateurvoetbal met ruime cijfers en zonder tegendoelpunten te verslaan.

Al na 7 minuten wist Lucienne Reichardt met een snoeihard schot vanaf 35 meter te scoren. Saestum, dat in een soort handbalopstelling zich beperkte tot verdedigen, kon daarna erger voorkomen. Maar in de 77e minuut was het ditmaal Renate Jansen die vanaf 30 meter de keepster van Saestum kansloos liet. Bij ADO Den Haag bleven de internationals Mandy van den Berg en Tessel Middag aan de kant.   Zij kregen rust van trainer/coach Sarina Wiegman, voorgeschreven in verband met de komende twee competitiewedstrijden deze week. Dinsdag wordt er aangetreden tegen VVV-Venlo in het Kyocera Stadion.  Vrijdag staat de wedstrijd FC Utrecht – ADO Den Haag op het programma.

Bron : adodenhaag.nl

Directe link:

1 reactie op ADO Den Haag Vrouwen wint en schiet Saestum uit de KNVB beker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *