Spectaculair gelijkspel tussen ADO DenHaag en Roda JC

ADO Den Haag heeft in de eerste competitiewedstrijd van 2012 een bittere pil moeten slikken. De ploeg van trainer Maurice Steijn verdiende vrijdag tegen Roda JC de overwinning, maar gaf tot drie keer toe een voorsprong weg: 3-3. Sanharib Malki was de gevierde man bij de Limburgers met twee treffers, waarvan de laatste kort voor tijd.

ADO begon met bijzonder aanvallende intenties aan de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Steijn had weer de beschikking over de broers Wesley en John Verhoek, die samen met Charlton Vicento de voorhoede vormden. Met Tjaronn Chery en Lex Immers daar achter, waren de bedoelingen van ADO duidelijk in het volgepakte Kyocera Stadion. Willen de Hagenaars namelijk net als vorig seizoen meestrijden om Europees voebal, dan moest er meteen gewonnen worden van Roda JC om aansluiting te houden met de subtop.

 

Binnen drie minuten resulteerde de strijdwijze van ADO in de openingstreffer. Chery stuurde Wesley Verhoek met een splijtende pass de ruimte aan de rechterkant in en de vleugelspits vond vervolgens voor het doel broertje John: 1-0. De oudste Verhoek stond na een kwartier ook aan de basis van de gelijkmaker. Een terugspeelbal belandde voor de voeten van Roda-spits Mads Junker, die dat buitenkansje koel afmaakte (1-1).

ADO bleef de wedstrijd echter dicteren en nam halverwege de eerste helft opnieuw de leiding. Weer had Chery een groot aandeel in het doelpunt, ditmaal van Vicento, met een strakke voorzet vanaf links. Vicento tikte de bal bij de eerste paal knap achter doelman Pawel Kieszek (2-1). Opnieuw hield de Haagse voorsprong niet lang stand. Kort na rust trok Malki de stand weer gelijk met zijn tiende doelpunt van het seizoen. De Syrische spits had enkele minuten voor rust nog een riante kans laten liggen.

bron :fcupdate.nl

Directe link:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *