Sterk gewijzigd ADO verrassend eenvoudig langs NAC Breda

ADO Den Haag heeft de thuiswedstrijd tegen NAC Breda met 3-0 weten te winnen. Trainer Maurice Steijn moest door de vele afwezigen veel wijzigingen doorvoeren in zijn basisopstelling, maar dat was niet terug te zienen wist dat niveauverschil ook in doelpunten uit te drukken.

Voorafgaand aan het duel in het Kyocera Stadion had NAC een voorsprong van drie punten ten opzichte van de club uit Den Haag, maar de thuisploeg leek vastberaden om dat verschil ongedaan te maken. ADO startte goed en kreeg al snel twee grote kansen om de score te openen, maar Charlton Vicento had het vizier niet op scherp staan en mikte de bal tot twee keer toe over het Bredase doel. Vervolgens kwam Robbert Schilder, na een knappe combinatie, in schotpositie even buiten het strafschopgebied. De middenvelder zag zijn wreeftrap echter naast het doel van Gino Coutinho zeilen.

In de periode die daarop volgde speelden beide elftallen zeer slordig, waardoor uitgespeelde kansen lang uitbleven. Tien minuten voor rust was het ADO dat toch de openingstreffer wist aan te tekenen. Nadat Vicento eerst nog rakelings voorlangs kopte, lukte het hem even later wel om doelman Jelle ten Rouwelaar te verslaan. De aanvaller werd door aanvoerder Lex Immers de diepte in gestuurd, waarna hij de bal in de verre hoek plaatste. Deze treffer leidde echter niet tot een levendige slotfase van de eerste helft. Zowel NAC als ADO had moeite om langdurig in balbezit te blijven en zo een succesvolle aanval op te zetten, waardoor ADO met een 1-0 voorsprong kon gaan rusten.

 

In de openingsfase na rust had ADO een veldoverwicht en werd het een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Ten Rouwelaar. Doordat de laatste pass vaak niet aankwam, leidde het overwicht echter niet tot grote kansen voor de Hagenaren. Aan de andere zijde lukte het Florian Jozefzoon wel om een kans te creëren, door goed naar binnen te kappen. Het schot dat daarop volgde kon nog net worden gekeerd door Coutinho, waardoor de gelijkmaker uitbleef. Tien minuten later werd er wel gescoord, maar dan wel door ADO. Nadat Tjaronn Chery zijn directe tegenstander uitspeelde, met een knappe ‘straatvoetbalbeweging’, kon Jens Toornstra met sliding voor de 2-0 zorgen.

Met het einde van de wedstrijd in zicht ging NAC iets meer het initiatief nemen, maar de passing was te vaak onvoldoende om voor een echt slotoffensief te zorgen. ADO beperkte zich daarentegen tot snelle uitbraken die vaak niet goed werden uitgevoerd. Toch leverde een van die counters het derde doelpunt op. De ene invaller Ali Boussaboun bediende met buitenkant voet de andere invaller Marc Höcher en de linksbuiten liep het strafschopgebied in om vervolgens de bal hard in het dak van het doel te schieten. Hij zorgde daarmee voor een knap slotakkoord.

Bron:www.voetbalzone.nl

 

 

 

 

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *