ADO zet Heracles weer met beide benen op aarde

ADO Den Haag is vrijdagavond geklommen van plaats twaalf naar plaats negen in de Eredivisie. De Residentieclub boekte de tweede zege op rij, hield alweer voor de zevende keer de nul dit seizoen en dikte haar status als moeilijk te kloppen ploeg in eigen huis nog eens aan; half september ging er voor het laatste een thuisduel verloren. Mike van Duinen en aanvoerder Lex Immers zorgden samen voor een 2-0 overwinning op Heracles.

foto: Alberto

Heracles verkeerde de voorbije week in opperbeste stemming, nadat VVV-Venlo met liefst 7-0 van de mat werd geveegd. In het Kyocera Stadion keek het echter al vlot tegen een achterstand aan. ADO ging er fel tegenaan en beloonde zichzelf na acht minuten reeds met het eerste doelpunt. Van Duinen onderschepte een slechte terugspeelbal, passeerde vervolgens twee tegenstanders én doelman Remko Pasveer en schoot rustig binnen. Binnen het kwartier kreeg hij nog een kans, maar schoot Van Duinen een ruime meter naast.

Zo nu en dan kwam Heracles er vervaarlijk uit, maar meestentijds sprongen er vier à vijf man van ADO mee naar achteren om de aanval ongedaan te maken. Het niveau zakte naarmate de eerste helft vorderde in; ADO wist het hoge tempo uit het begin niet vast te houden en Heracles was niet bij machte een vuist te maken. Glynor Plet, vorige week nog goed voor twee goals, kopte van dichtbij over het ADO-doel en Marko Vejinovic joeg een afstandspoging ruim naast. Na rust bleven er mogelijkheden voor beide teams komen, maar tot grote, uitgespeelde kansen leidde het helaas niet.

Foto : Alberto

Lex Immers joeg de bal van buiten het zestienmetergebied naast, een voorzet van Tjaronn Chery kwam bij niemand terecht en Ali Boussaboun ontbeerde ook de finesse om zijn tijdelijke werkgever verder te kunnen helpen. Heracles stelde flink teleur, met name in offensief opzicht. Willie Overtoom kwam onvoldoende uit de verf en werd niet genoeg geholpen, Plet verlaagde zich tot een onnodige overtreding op Christiaan Kum en Everton moest na rust al plaatsmaken voor Samuel Armenteros.

Het duel leek langzaam als een nachtkaars uit te gaan, maar het Haags kwartiertje leverde de 2-0 op voor ADO. Heracles, de club die in het laatste kwartier meer doelpunten maakte (elf) dan enig andere club in de competitie, liet zich verrassen door Immers. De aanvoerder van de Haagse combinatie profiteerde van voorbereidend werk van invaller John Verhoek en verschalkte Pasveer met een prima schot in de rechterhoek.

Bron voetbalzone.nl

 

Directe link:

2 Reacties op ADO zet Heracles weer met beide benen op aarde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *