ADO Den Haag laat punten liggen bij Excelsior

Foto : Glenn

 

ADO Den Haag heeft zondagmiddag teleurstellend met 1-1 gelijk gespeeld tegen Excelsior. De ploeg van Maurice Steijn kwam zelfs op een 1-0 achterstand, maar pakte uiteindelijk nog een punt: 1-1.

Betonvoetbal loont, in elk geval voor Excelsior. De Rotterdamse club deed zondag na de 1-1 op Woudenstein tegen ADO Den Haag de laatste plaats in de Eredivisie over aan VVV Venlo. Excelsior heeft net als VVV zeven punten, maar wel uit dertien duels. De wegens mist gestaakte wedstrijd tegen AZ moet nog worden uitgespeeld op 7 december.

De wedstrijd op Woudenstein was zondag nog geen minuut oud of er stond al 1-0 op het scorebord. Leen van Steenstel trapte na 57 seconden van dichtbij binnen na collectief geklungel in de Haagse defensie.

ADO moest door de achterstand onmiddellijk ten aanval en deed dat ook. De ploeg trad echter danig verzwakt aan. Coach Maurice Steijn kon niet beschikken over Wesley Verhoek, Gabor Horváth, Lex Immers en Aleksandar Radosavljevic. ADO legde wel combinaties op de mat, maar veel stootkracht zat er niet, en al helemaal niet na het uitvallen van spits John Verhoek na een charge van Daan Smith (geel).

Excelsior maakte het de Hagenaars ook moeilijk door betonvoetbal. De ploeg van John Lammers speelde al zonder vleugels en trok zich bij Haags balbezit massaal terug in de eigen zestienmeter. Wanneer de bal toch door de muur sijpelde, stond daar de bekwame doelman Wesley de Ruiter.

In de tweede helft schakelde ADO naar een hogere versnelling. Excelsior moest ver terug, te ver. Na amper anderhalve minuut werd De Ruiter gepasseerd door Verhoeks vervanger Mike van Duinen. Joost Broerse redde op de lijn.

De verdiende gelijkmaker viel in de 59ste minuut. ADO’s beste man Jens Toornstra prikte de bal door een woud van benen in de hoek, 1-1. Het gebrek aan scorend vermogen brak de bezoekers op in de rush naar de overwinning. Met hangen en wurgen bracht Excelsior de 1-1 over het slotsignaal. Mooi was het betonvoetbal niet, maar tegen ADO (15 punten) loonde het.

Bron: Voetbalprimeur.nl

 

Directe link:

1 reactie op ADO Den Haag laat punten liggen bij Excelsior

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *