Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij gelanceerd

22 oktober heeft, voorafgaand aan de wedstrijd ADO Den Haag – NEC, de officiële start plaatsgevonden van de stichting ADO Den Haag in de Maatschappij in het Kyocera Stadion.

Officiële start stichting

De stichting werd voorgesteld (voorzitter is Dick Vierling, secretaris is Dik Hooimeijer van stichting Mooi en penningmeester is Marco Esser van Marketing Den Haag en lid van Raad van Commissarissen) en de partners van de stichting tekenden de overeenkomsten met ADO Den Haag in de Maatschappij. Daarna werd het bord met de huidige partners onthuld door de directeur Sport van de gemeente Den Haag, Arie Sterkenburg. Dit bord komt in de centrale hal van het stadion te hangen. Bij de officiële start van de stichting waren ca. 60 gasten aanwezig.

 

Stichting

Eind vorig seizoen is in samenwerking met de Stichting Meer dan Voetbal de mogelijkheid onderzocht om een stichting op te richten voor de sociaal-maatschappelijke activiteiten die ADO Den Haag al jaren uitvoert. Dit heeft geresulteerd in het oprichten van de stichting ADO Den Haag in de Maatschappij op 13 september jongstleden.

Gábor Horváth was erbij en hielp bij de onthulling van het bord met alle partners erop

De stichting heeft een aantal voordelen:

– de stichting is meteen 1 aanspreekpunt voor alle sociaal-maatschappelijke activiteiten binnen ADO Den Haag

– er is transparantie voor partners die alleen maatschappelijke activiteiten ondersteunen van ADO Den Haag in de Maatschappij

– met meer partners via de stichting kan ADO Den Haag maatschappelijk meer betekenen voor de bewoners in de regio Haaglanden.

Partners

De partners van de stichting bestaan uit 2 groepen:

Maatschappelijke partners zijn Azivo, Gemeente Den Haag, Haag Wonen, Parnassia en Vestia.

Founding partners zijn Brink Groep, Caminada Notarissen, Gemeente Den Haag, N.V. Haagse Milieu Services, Kyocera Mita Nederland BV, McDonald’s Leidschendam, Voorburg, Den Haag Centrum en Scheveningen, Staalbankiers, Van Arkel Incasso en Volkswagen Wittebrug.

De founding partners ondersteunen de stichting met eenmalig € 5.000 en de maatschappelijke partners verbinden zich voor minimaal 3 jaar aan de stichting voor minimaal €25.000 per jaar.

 

Formele stap

Het NISB heeft ADO Den Haag een kunstwerk van Ellen Endhoven aangeboden en feliciteert de club met de formele stap die zij heeft gezet om de maatschappelijke projecten nog meer vorm en inhoud te geven. Het NISB gaat de maatschappelijke aanpak van ADO Den Haag presenteren tijdens het internationale TAFISA (The Association For International Sport for All) congres.

Foto’s Alberto

Bron adodenhaag.nl

Meer foto’s van Ado Den Haag in de maatschappij staan in het fotoalbum of klik hier .

Adojournaal maakte ook een filmverslag, klik daar voor hier af ga naar het journaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *