Kop in het AD, ADO Den Haag heeft nieuw goudhaantje: John Verhoek

ADO Den Haag heeft de zorgen van NEC nog groter gemaakt. John Verhoek was vanavond de ‘matchwinner’ in het niet al te boeiende duel: 1-0.

NEC incasseerde de zesde nederlaag op rij, waardoor de Nijmeegse club is afgezakt naar de onderste regionen van de eredivisie.

NEC was aanvankelijk voetballend niet de mindere van ADO Den Haag. Met Lasse Schöne als regisseur zat er in de beginfase zelfs meer technisch vernuft in het Nijmeegse spel. Grootste struikelblok dit seizoen is het maken van doelpunten.

Na het vertrek van de Belgische topschutter Björn Vleminckx heeft trainer Alex Pastoor geen goaltjesdief meer. Het is geen toeval dat NEC dit seizoen in de competitie pas zeven keer scoorde.

In de eerste helft kreeg NEC kansen genoeg de score te openen. Doelman Gino Coutinho moest tot driemaal toe handelend optreden bij mogelijkheden van spits Melvin Platje. ADO Den Haag sprong efficiënter met de schaarse kansen om.

 

Op aangeven van Jens Toornstra opende John Verhoek na 25 minuten de score. Vlak voor rust verzuimde dezelfde Verhoek de marge te verdubbelen.

 

Na de pauze had ADO Den Haag de wedstrijd onder controle. Op het middenveld heersten Toornstra en Lex Immers. Vanaf de vleugels werden de individuele acties van Wesley Verhoek en Tjaronn Chery ook dreigender, maar het bevrijdende tweede Haagse doelpunt bleef uit. John Verhoek en Chery waren er wel dichtbij, maar misten in kansrijke positie.

NEC kwam slechts sporadisch aan tegenstoten toe. Platje en Stef Nijland onderstreepten daarbij de aanvallende onmacht, want verder dan een schot in het zijnet kwamen zij niet. Aan de andere kant grossierde ADO Den Haag in kansen. Wesley Verhoek en Toornstra verprutsen die.

Mede ook door doelman Gabor Babos, die een voortreffelijke wedstrijd keepte. ADO Den Haag maakte het zich daardoor onnodig moeilijk, maar bracht de 3 punten uiteindelijk dik verdiend toch over de streep.

Foto’s : Alberto

Bron : AD.nl

 

Directe link:

2 Reacties op Kop in het AD, ADO Den Haag heeft nieuw goudhaantje: John Verhoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *