AD.nl Elftal van de Week: Geel-groen door alle linies

In het weekeinde waar de topploegen Ajax en FC Twente tobploegen werden, verzaakten AZ en PSV niet. Maar groots en ‘kampioenswaardig’ was het van geen van de vier titelpretendenten. Het waren de relatieve ‘kleintjes’ op de ranglijst die in het voorbije weekeinde met hun borst vooruit liepen.

Het meest in het oog sprong de zegetocht van geel-groen in De Kuip. ADO zette de wederopstanding na een zeer moeizame eerste competitiemaand kracht bij met een puik optreden in Rotterdam. De Hagenaars zetten een dikke punt achter een bewogen zomer en bliezen Feyenoord van de mat (0-3). In alle geledingen van het AD.nl Elftal van de Week heeft ADO het hoogste woord.

Met liefst vier spelers is de Haagse trots het meest vertegenwoordigd: verdediger Gabor Horvath, middenvelder Jens Toornstra en de aanvallers Lex Immers en John Verhoek.

Verder regeert vooral de tweede en derde garnituur: doelman Wesley de Ruiter kende een puik optreden in Enschede tegen FC Twente, Daryl Janmaat – een Hagenaar in Friese dienst (SC Heerenveen) – en de sterke back Lorenzo Burnet vormen met Horvath de verdediging. Op het middenveld krijgt Toornstra gezelschap van AZ-uitblinker Rasmus Elm, FC Utrecht-uitblinker Rodney Sneijder en Roda JC-stofzuiger Ruud Vormer. In de aanval staat Wilfried Bony (Vitesse) tussen Verhoek en Immers in.

bron : ad.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *