Jubileum: 15 jaar project De Held

Jubileum: 15 jaar project De Held
In 1996 was de SBO PH Schreuderschool één van de eerste scholen waar het project De Held werd uitgevoerd. Een samenwerkingsproject tussen ADO Den Haag en welzijnsorganisatie Stichting MOOI. Spelers van ADO Den Haag bezoeken ongeveer twintig keer per jaar groepen 7 van het basisonderwijs om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van pestgedrag, racisme en zinloos geweld. Nu 15 jaar, 300 scholen en 10.000 leerlingen verder, werd ADO Den Haag donderdag geëerd op dezelfde PH Schreuderschool door het ontvangen van het Meer van Voetbal label.
Tekst: Yuri Noordam

‘Dat is Lex Immers!’ wordt over het schoolplein van de school geschreeuwd wanneer Lex Immers, Jens Toornstra, Maurice Steijn (hoofdtrainer en ervaringsdeskundige doordat hij als speler ook De Held schoolbezoeken heeft gedaan), Dennis van den Steen (projectleider vanuit Stichting Mooi) en Rick Hoogendorp (oud-speler en nu commercieel medewerker van ADO Den Haag) aankomen bij de PH Schreuderschool. Handen worden geschud en iedereen wordt warm ontvangen in de koffieruimte. Lex Immers en Jens Toornstra beginnen alvast met handtekeningen zetten op De Held-shirts die later die dag worden uitgedeeld aan de leerlingen van groep 7.

Wanneer op alle shirts een handtekening staat spreekt Justin Goetzee, Project Manager van Meer dan Voetbal, de aanwezigen toe en heet iedereen welkom. Hoofdtrainer Maurice Steijn licht het project De Held nog eens toe in een praatje om vervolgens weer het woord te geven aan Justin Goetzee om over te gaan tot de uitreiking van het label. Tussen de lovende woorden door krijgen Dik Hooimeijer (Stichting Mooi), Dick Vierling (Commercieel Directeur ADO Den Haag) en Maurice Steijn het hoog gewaardeerde label uitgereikt van Justin Goetzee. Een keurmerk van deze Stichting die aan de KNVB is gelinkt om zeer trots op te zijn, het geeft aan dat ook buiten de club en de stad wordt gezien hoe goed en veel ADO Den Haag bezig is met sociaal maatschappelijke projecten.

De uitreiking van het label was natuurlijk niet het enige waarvoor ADO Den Haag aanwezig was op de school. Natuurlijk moest er ook hier weer les worden gegeven over discriminatie en pesten en de ernstige gevolgen hiervan.  Na de wijze lessen van Dennis van den Steen, Lex Immers en Jens Toornstra werd de dag afgesloten met een potje voetbal, altijd een lekkere afsluiter.

Bron : adodenhaag.nl

 

 

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *