ADO KIDS vrijwilligers winnen prijs

Bij het jaarlijkse uitje voor de vrijwilligers van Stichting MOOI wordt altijd de Vrijwilligersprijs uitgereikt. Er is een groepsprijs en een individuele prijs. De vrijwilligers van ADO KIDS, die dus alle evenementen en de players escorte en dergelijke regelen, zijn winnaar geworden van de groepsprijs. Het gaat om: Randy en Patrick Mackaay, Danny Fonhof, Stef van der Meer, Michelle Gielbert, Peter en Sven Marce, Ilona de Wolff en Michael te Pas.

De kandidaten waren:

Moedercentrum Rumoer

Opbouwwerk Zoetermeer

ADO KIDS

MAS (Maatschappelijke stages) Zoetermeer

Buffetmedewerkers Moerwijk

De motivatie die vanuit Dennis van den Steen, in dienst bij MOOI en ADO Den Haag, waar de nominatie en de uiteindelijke winst uit voort kwam:

De kidsclub van ADO Den Haag is in een paar jaar tijd gegroeid van een paar honderd leden naar nu meer dan 3000 leden. Een enorme groei dus en dat gaat nog steeds door. Dit is niet in de laatste plaats het werk van de vrijwilligers van ADO KIDS. We hebben namelijk een vaste kern van 10 vrijwilligers die er al jaren bij zijn en die zich geheel vrijwillig inzetten voor de vele activiteiten van de kidsclub.

Zo hebben we bij de thuiswedstrijden al deze mensen hard nodig om de kinderen het veld op te laten lopen met de spelers en de mensen een plezierig verblijf op de kidsvakken te bezorgen. Daarbij zijn ze vaak zo druk dat ze zelf hele delen van de wedstrijd missen, terwijl het echte fans zijn! De uitwedstrijden bezoeken we ook met de ADO KIDS en deze wedstrijden worden zelfs helemaal alleen door 3 vrijwilligers gedaan. Dit zijn gemiddeld dagen van 8 uur, dus dat is best pittig. Zeker als je op je enige vrije dag om 09.00 moet verzamelen voor De Graafschap uit…

Daarnaast hebben we nog tal van andere activiteiten met de kidsclub (Sinterklaasfeest, bioscoopbezoek, voetbaldagen, Open Dag, flyeren) waar vaak honderd kinderen of meer op afkomen en deze activiteiten zou ik onmogelijk kunnen doen zonder de hulp van deze mensen.

De samenstelling van de groep vrijwilligers is erg divers. We hebben een jongen die na zijn stage bij de kidsclub graag bij het ADO KIDS team wilde blijven. We hebben vaders / moeders / zussen van ADO KIDS die het erg leuk vonden om betrokken te worden bij de activiteiten van de kidsclub waar hun kind lid van is. Het bijzondere hieraan is misschien wel dat deze mensen ook nadat het lidmaatschap van hun kinderen was gestopt (vanwege het bereiken van de leeftijdgrens van 12 jaar) nog steeds actief blijven als vrijwilliger. Daarnaast zijn er ook nog ouders vanuit de ouderraad terecht gekomen in het ADO KIDS team. Tot slot hebben we ook nog onze eigen Storky, die zich al jaren als mascotte inzet voor de club. Hij is bij elke thuis- en uitwedstrijd en gaat ook vaak naar evenementen / ziekenhuizen, waar hij dan een spetterend optreden geeft voor groepen kinderen die vaak helemaal idolaat van onze Ooievaar zijn!

Kortom, een mooi gezelschap waarvan ik vind dat die wel eens een keer in het zonnetje gezet mogen worden!

Bron en foto : adodenhaag.nl

 

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *