ADO Den Haag kan PSV niet verrassen in Eindhoven

ADO Den Haag heeft zaterdagavond niet voor een stuntje kunnen zorgen bij PSV. De formatie van trainer Zeljko Petrovic (oud-speler PSV) ging in Eindhoven met 3-1 onderuit. De goals kwamen op naam van Luuk de Jong (twee keer) en Gaston Pereiro. Namens ADO Den Haag deed Tom Beugelsdijk met een benutte penalty nog iets terug.

p1570947-bordermaker
Er waren in de opstelling van ADO Den Haag twee wijzigingen ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen FC Groningen. Achterin keerde Wilfried Kanon terug in de basis. José San Román moest daarom op de bank plaatsnemen. Op het middenveld kreeg Achraf El Mahdioui zijn eerste basisplek. Hij verving Edouard Duplan, die geschorst was.

p1570980a-bordermaker

Al snel werd het duidelijk dat PSV het spel moest maken. ADO Den Haag probeerde door georganiseerd te spelen te loeren op een snelle uitbraak. Daar kwam het in de eerste helft bijna niet aan toe. Het enige gevaar moest van afstandsschoten komen van Hector Hevel (makkelijke redding Jeroen Zoet) en Kastaneer (paar meter naast). PSV wist meer te creëren, met name via Bart Ramselaar, die twee keer net over mikte. Maar de voorsprong van PSV ontstond uit een penalty. Pereiro werd tussen Tyronne Ebuehi en Thomas Meißner ten val gebracht: strafschop. De Uruguayaan benutte die zelf: 1-0. Met die stand gingen de teams ook rusten.

p1580060a-bordermaker

Vrij snel na rust gooide PSV het duel in het slot. In de 50e minuut kopte Luuk de Jong raak uit een corner van Oleksandr Zinchenko. Aan de 3-0, slechts vijf minuten later, stonden diezelfde spelers aan de basis. Zinchenko had een mooie steekpass in huis op Luuk de Jong, die beheerst afrondde.

p1580270a-bordermaker

De wedstrijd leek gespeeld voor ADO Den Haag, maar het kwam toch nog enigszins terug in het duel. Daarvoor hadden de Hagenaars wel een penalty nodig. Kastaneer werd in het zestienmetergebied onderuit gehaald door Zoet. Aanvoerder Beugelsdijk schoot vanaf elf meter raak: 3-1.

p1580286a-bordermaker

PSV zat ondanks de tegentreffer nog steeds op rozen. De Eindhovenaren waren zelf dichtbij de 4-1. Een schot van invaller Luciano Narsingh werd echter op de lijn geblokt door Ebuehi. Een de andere kant had Mike Havenaar een klein kwartier voor tijd de wedstrijd nog spannend kunnen maken. De Japanner kopte jammer genoeg op de paal uit een voorzet van Ebuehi. Daar zou het bij blijven. Eindstand dus 3-1 voor PSV.

p1580406a-bordermaker
Door de nederlaag zakt ADO Den Haag op de ranglijst. Voorlopig wordt er een veertiende positie ingenomen. Uit veertien wedstrijden zijn even zoveel punten gepakt. Volgende week wacht voor ADO Den Haag weer eens een thuiswedstrijd. FC Utrecht komt namelijk op bezoek in het Kyocera Stadion. Op zondag 4 december wordt er om 12.30 uur afgetrapt.

 

Bron : adodenhaag.nl

Auteur: Joey Gardien

Foto’s : Alberto

Directe link:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *