ADO Den Haag hersteld zich en wint van het Griekse OFI Kreta

ADO Den Haag heeft zich hersteld van de oefennederlaag van afgelopen zaterdag tegen het Turkse Konyaspor. De Haagse formatie was in eigen huis met 1-0 te sterk voor de nummer 6 van het afgelopen seizoen uit de Griekse Super League OFI Kreta waar de Italiaan Gennaro Gattuso trainer is.

P1020471-BorderMaker

bij ADO Den Haag moesten Thomas Kristensen, Gianni Zuiverloon, Danny Bakker, Mathias Gehrt en Malcolm Esajas geblesseerd toekijken daardoor stond Dion Malone op het middenveld, was de jonge Tyronne Ebuehi rechtsback en was Robin Buwalda de centrale verdediger naast Vito Wormgoor.

P1020406-BorderMaker

Voorafgaand aan de 2de ontmoeting in de geschiedenis tegen OFI Kreta had ADO Den Haag wat goed te maken want afgelopen zaterdag werd er op Sportcomplex Jan van Beerstraat van de Haagse voetbalvereniging Laakkwartier met 0-4 verloren van het Turkse Konyaspor. En ADO Den Haag begon goed nadat Mike van Duinen een voorzet van Xander Houtkoop niet in het doel wist te koppen wist Roland Alberg in de 38ste minuut de bal wel achter de Griekse doelman Iosif Daskalakis te krijgen.

P1020433-BorderMaker

Roland Alberg ontvangt de bal vanaf de rechterkant achter de spits van Dion Malone, vervolgends gaat Roland Alberg een 1-2 aan met Mike van Duinen, als Alberg de bal weer terug krijgt van van Duinen gaat hij weer een 1-2 aan met Mitchell Schet, en Schet zet Alberg 1 op 1 met OFI Kreta doelman Iosif Daskalakis, en Alberg laat Daskalakis kansloos want hij schiet de bal rechts in de achterste kruising en tekent daarmee voor de 1-0 voor ADO Den Haag.

P1020420-BorderMaker

In de 2de helft laat de Deense doelman Martin Hansen zien waarom ADO hem heeft gehaald uit Denemarken want eerst weet hij een kopbal van de uit het doel te houden en een paar minuten later stopt hij een teruggelegde bal van de Grieken. In de slotfase kan ADO Den Haag nog 2-0 maken maar na een steekbal van Ricky van Haaren weet Michiel Kramer 1 op 1 met doelman Daskalakis de bal niet langs de Griek te krijgen en daardoor wint ADO Den Haag de 5de oefenwedstrijd van het seizoen 2014-2015 met 1-0 en hersteld het zich van de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen het Turkse Konyaspor.

Karakteristiek:

ADO Den Haag – OFI Kreta 1-0 (1-0) Scoreverloop: 38. Alberg 1-0 Scheidsrechter: Ed Jansen Aantal toeschouwers: 2,500 Gele kaarten: Schet (ADO Den Haag), Banousis (OFI Kreta)

Opstellingen:

 

Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Ebuehi, Wormgoor (46. Kanon), Buwalda, Meijers (46. Van Haaren); Malone, Jansen (46. Merencia), Alberg (46. Poepon); Schet (46. Kramer), Van Duinen (85. De Vlugt), Houtkoop (85. Korte)

Opstelling OFI Kreta: Daskalakis; Tripotseris, Banousis (46. Sisic), Koutsianikoulis (46. Valajdzic), Petropoulos (60. Moniakos), Fragoulakis, Rovithis, Stathis (60. Fernandez Artota), Fazos, Makris, Carlos Milhazes

Tekst: Thomas Eblé

tomas eblé klein

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *